Počinje EXIT – više od 700 izvođača nastupiće na oko 20 bina

Foto: musictour.eu

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počinje jubilarni Egzit festival, na kojem će nastupiti najveće svjetske muzičke zvijezde.

Kapije Tvrđave otvaraju se večeras u 19 sati. Već danima je sve spremno da primi i do 40.000 ljudi za veče, a jubilarna 15. proslava rođendana Egzita trajaće četiri dana. Više od 700 izvođača nastupiće na oko 20 bina, i u nekoliko festivalskih zona.
 
Najveća žurka u Evropi počeće spektakularnim vatrometom iznad glavne bine tačno u ponoć, a zvezde na „mejnu“ su Klin bandit, Emeli Sande i Roni Sajz Reprazent.

Ako ste propustili da do danas nabavite ulaznice, možete ih naći samo na prodajnim mestima na festivalskim blagajnama. Cijena za cio komplet iznosi 14.990 dinara. I ove godine plaćanje se vrši putem festivalskih kartica, pa posetioci festivala ne moraju da „pogađaju unaprijed“ šta će piti te večeri, već mogu jednostavno da uplate novac, te da brzo i jednostavno poručuju.

Zvijezda večeri

Jedan od najboljih ženskih vokala na svijetu i bivša crnogorska snajka Emeli Sande večeras će spektakularnim nastupom otvoriti Egzit. Ova muzička diva je imala čast da otvori i zatvori Olimpijske igre hitom “Read all about it”.

Bezbjednost na Tvrđavi biće na najvišem nivou. Novosadski odred Žandarmerije biće u punoj pripravnosti tokom Egzita zbog velikog broja stanaca koji će u to vrijeme boraviti u Srbiji. Očekuje se dolazak egzitaša iz više od 60 zemalja, a policija nema najava da će doći do bilo kakvog bezbjednosnog problema.
 
Iz Australije na Egzit
Gosti iz najudaljenijih krajeva svijeta već zauzimaju svoja mjesta u Egzit kampu, a među njima je Australijanac Džejms Vorenkamp koji je do Srbije putovao dvije nedjelje. Njegovo putovanje počelo je festivalom u Amsterdamu, potom je preko Krakova došao u Budimpeštu, pa u Novi Sad.

Izvor: Dragana Ivanović blic.rs

Leave a Reply