Piloti – koncert u Podgorici, spot se snima na Adi Bojani

“Poslije koncerta u Podgorici snimaćemo spot na Adi Bojani za pjesmu ‘Noć kao iz sna’ tako da ćemo imati još jedan spot i drago mi je što je baš u Crnoj Gori i što se snima početkom ljeta, pa će biti lijepa atmosfera”, kaže Lesendrić

Foto: crvenitepih.com

Srpski muzičar Zoran Kiki Lesendrić, nastupiće sa svojim bendom “Piloti” u Podgorici na Trgu Republike 8. maja, povodom Dana Evrope, a koncert će početi u 21 sat.

U razgovoru za Vijesti, pjevač je otkrio šta su “Piloti” i on pripremili za crnogorsku publiku, šta za njega predstavlja taj datum, kao i kakvi su planovi povodom promocije pjesama sa novog albuma.

“Na koncertu u Podgorici će naravno biti novih pjesama, ali ne cijeli album, već ćemo napraviti izbor. Sviraćemo i stare numere, koje smo počeli da radimo na drugi način, s obzirom na to da smo ranije imali akustične svirke u okviru kojih smo ubacili druge stvari koje nisu svirane na prethodnim turnejama”, objasnio je Lesendrić.

Na pitanje šta za njega predstavlja Dan Evrope, on je odgovorio:

“Nama je Evropa dom i mislim da svi pripadamo tu, pa jedva čekam da i zvanično postanemo njen dio”.

Kiki Lesendrić i “Piloti”, praznike uglavnom provode radno, ali ovog 1. maja, za promjenu neće svirati.

“Plan je bio da taj dan bude radni, odnosno da održimo koncert u Banjaluci, ali sam se ja operisao, tako da prvi put propuštamo svirku za 1. maj. Inače smo nastupali na Srebrnom jezeru i sličnim mjestima, ranije”, priča muzičar, koji slobodne dane neće iskoristiti za prvomajski uranak, već će ga provesti uz porodicu.

“Biću dva – tri dana u Rimu kod sina Đorđa”, otkrio je Lesendrić, koji ne proslavlja taj praznik.

“Ja sam dijete socijalizma, ali imam kapitalistički mozak”, priča uz osmijeh muzičar.

“Ali svakako volim ono vrijeme kada sam odrastao, kada su ljudi, čini mi se, bili izjednačeniji nego danas, ali svijet je takav”, dodaje on.

Lesendrić i “Piloti” početkom godine objavili su album “Širom zatvorenih očiju”, a kako kaže pjevač, za sada je zadovoljan reakcijom publike.

“Imali smo više od tri koncerta sa novim pjesmama i ljudi već znaju tekstove numera, kao što su ‘Idi’ i ‘Gužva mi u stanu’, ali vidjećemo. Kada dođe album treba da prođe bar šest mjeseci da se vidi prava reakcija, ali evo cijelo ljeto ćemo svirati nove numere i nadam se da će publika na koncertu u Podgorici izabrati jednu”, kaže on.

Sa novog albuma izdvojile su se dvije ekranizovane numere, “Idi”, koja je objavljena krajem 2015. godine i “Gužva mi u stanu” koja se veoma razlikuje od dosadašnjeg stila “Pilota”.

“Ta numera jeste drugačija stilom od mojih ostalih, ona je upala slučajno. Našao sam demo i Mare (Saša Milošević) je napisao tekst”, prisjeća se Lesendrić i dodaje da se za ekranizaciju odlučio upravo zato što je drugačija.

On za Vijesti otkriva i da će spotove dobiti još neke numere.

“Poslije koncerta u Podgorici snimaćemo spot na Adi Bojani za pjesmu ‘Noć kao iz sna’ tako da ćemo imati još jedan spot i drago mi je što je baš u Crnoj Gori i što se snima početkom ljeta, pa će biti lijepa atmosfera”, priča on.

Na novom albumu sve pjesme su ljubavne, a Lesendrić kaže da samo takve i sluša.

“Mislim da većina nas, muzičara, piše o toj temi, ali svako ima svoj način. Balašević ima jednu formu, Goran Bregović drugu, Čola isto, Marina Tucaković piše tekstove na potpuno drugačiji način, a ja sam našao svoj pristup”, objasnio je muzičar.

“To je 11 ljubavi, odnosno 11 priča koje sam spojio na albumu i meni je to slatko. Snimićemo dosta spotova i trudiću se da budu romantični, iako je ovaj prvi ‘Gužva mi u stanu’ malo retro, u stilu ’70-ih, ali to je potpuno drugačija pjesma, malo smo se zezali, odavno nismo radili tako nešto”, zaključio je on.

Rado pomaže mlađim kolegama

Pored Ramovića, Lesendrić je ostvario saradnju i sa Sarom Jovanović, sa kojom je snimio duet “Manje-više”, ali i sa drugim mladim nadama.

“Mi stalno razmjenjujemo energiju. Ja nešto saznam od njih, oni nešto od mene. Puno sarađujem sa mladima, pa čak i nepoznatim muzičarima. Skoro sam imao par bendova, koji su snimali kod mene i imaju super pjesme, a oni imaju 17-18 godina”, otkrio je muzičar.

“Uvijek ću pomoći koliko mogu da se to snimi i da ih uputim, jer baš volim da radim sa mladim ljudima”, tvrdi muzičar, koji potom dodaje da mu ni rad sa iskusnijim kolegama nije stran.

“I sa Tifom na pjesmi ‘Kad padnu mostovi’ sam imao super saradnju”, dodao je on.

Samir na koncertima „Pilota”, a Kiki u njegovom spotu

Iako je ranije planirano da sa mladim crnogorskim kolegom Samirom Ramovićem snimi duet “Tu sam ja”, Kiki se odlučio za drugačiju saradnju.

“To je super pjesma, njegov tekst je dobar, ja sam je aranžirao, tu kod mene u studiju smo je snimili i stvarno mi se dopada. Plan je bio da je on kao gost izvodi na našim koncertima, ali upravo zbog toga što sam puno radio i imao malo ozbiljniju operaciju, smo to ostavili”, ispričao je muzičar.

“Ali uskoro će Samir snimati spot i ja ću se u njemu pojaviti i svirati gitaru, pa će brzo biti u etru, a i Samir će vjerovatno svirati sa nama na koncertima”, obećao je pjevač.

Izvor: Mirela Hodžić, vijesti.me

Leave a Reply