Ovo je ostrvo od kog drhti Ibica

„Ostrvo iz snova“ je projekat koji prijeti da pomuti slavu čuvenom parti ostrvu, Ibici

Foto: whatson.ae

Ovo vještačko ostrvo gradi se u mjestu Ras Al Kaimah, nedaleko od Dubaija i moći će da primi oko 20.000 ljubitelja žurki.

U sklopu ovog ostrva naći će se dva ogromna zatvorena kluba, četiri kluba na plaži, pet hotela i 100 restorana. Iako su u Dubaiju potrebne posebne dozvole za točenje i konzumiranje alkohola, ovdje će alkoholna pića moći da se konzumiraju potpuno slobdono.

– Želimo da stvorimo mini Ibicu, ostrvo posvećeno isključivo zabavi i žurkama. Ljudi će moći da dođu ovde, odsjednu u nekom od hotela i da posjećuju brojne noćne i dnevne klubove. Želimo i da privučemo turiste festivalima – rekao je Džordž Sad, direktor marketinga i prodaje ove kompanije.

Foto: meed.com

Cio projekat naziva se „Al Mardžan“ i sastoji se od tri ostrva koja će međusobno biti spojena mostovima. Ova ostrva grade se od 2013. godine, a završetak se planira 2018. Na nedavno održanom sajmu arhitekture u Dubaiju, ova kompanija je prikazala svoj projekat sa namjerom da privuče investitore.

Ova tri ostrva zauzimaju prostor od oko 2.7 miliona kvadratnih metara i najudaljeniji dio nalazi se čak pet kilometara od obale.

Izvor: 24sata.rs, dailymail.co.uk

Leave a Reply