Odbijen je predlog ministra Šaranovića; premijer Spajić predložio Aleksandra Radovića.

Sa sjednice Vlade
Foto : Gov.me
Buran izbor novog direktora crnogorske policije dobio je epilog u poonoć kada je premijer Milojko Spajić odbio predlog Ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i predložio drugog kandidata Aleksandra Radovića.
Premijer Spajić tražio je da ministar kaže zašto krije biografije i spisak kandidata, i time krši zaključak vlade. Insistirao da se skine oznaka tajnosti  
Naime, ministar Šaranović nije dostavio i test štetnosti, a to mu je bila obaveza. Utvrđeno je da je poligrafsko testiranje radilo lice blisko kandidatu Lazaru Šćepanoviću, a koji mu je i neposredni rukovodilac. Rješenje o tajnosti je donijeto na prijedlog lica koje je zaposleno u organizacionoj jedinici iz koje je kandidat Šćepanović. U skladu sa članom 15 Zakona o tajnosti podataka ministar se navodno saglasio sa takvim predlogom, kojim se cijela informacija proglašava tajnom.
Prije sjednice Vlade iz Pesa su saopštili : “Ono što je evidentno da svi prijavljeni kandidati imaju višegodišnje iskustvo i dugogodišnji rad u skoro svim prethodnim sistemima. Stoga, afirmišemo princip da se izabere najbolji od predloženih kandidata za direktora policije, koji nema partijske afilijacije, a spreman je za neselektivnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, zaključili su iz PES-a.
Premijer Milojko Spajić, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i predsjednik Skupštine Andrija Mandić nijesu ranije juče uspjeli da se dogovore oko izbora v.d. direktora Uprave policije.

Izvor:RTCG

Leave a Reply