Noćne more dječaka Rajana iz prošlog života

Foto: mirror.co.uk

Dječak po imenu Ryan 2009. godine je svojoj majci priznao nešto što ga je tištilo već mjesecima – priznao joj je da misli da je prije ovog života bio „neko drugi“…

Te 2009. godine Ryan je imao tek četiri godine. Njegova je majka Cyndi sasvim logično pretpostavila da se radi o bujnoj dječjoj mašti. Njen joj je sin naime počeo govoriti kako je u prošlom životu bio ne previše uspješni Hollywoodski glumac. No, umjesto da to s vremenom prestane, Ryanova je priča bila sve detaljnija. Dječak je u petoj godini počeo patiti od snažnih noćnih mora u kojima je imao vizije iz prošlog života.

 Majka mu nije vjerovala

– Jednoga dana mi je samo rekao – mama, moram ti nešto reći, opisala je Cyndi Hammons trenutak u kojem joj je sin otkrio svoju tajnu koja ga je vidljivo mučila, piše Mirror.  

Pričao joj je o putovanjima svijetom, o druženju s glumicom Ritom Hayworth, o tome kako je plesao na Broadwayju. Bili su to detalji koje nije mogao izmisliti jer se radilo o događajima i osobama iz prve polovice 20. stoljeća, davno prije nego što se on rodio.  Iako je Cyndi odgajana kao baptistica i nije vjerovala u reinkarnaciju, detaljnost Ryanove priče potaknula ju je na istraživanje.

 – Jedna fotografija promijenila je sve. Bila je to scena iz filma ‘Night After Night’ koji je snimljen 1932. godine, rekla je Cyndi.  

Na fotografiji se nalazio jedan od sporednih glumaca koji u cijelom filmu nema ni jednu rečenicu. Ryan je pokazivao u njega i govorio: ‘To sam bio ja!’

Marty Martyn (Foto: mirror.co.uk)

Kada se slagalica počela popunjavati, Cyndi je odlučila potražiti pomoć Dr. Jima B. Tuckera, profesora psihijatrije i neurobihevioralnih znanosti na Sveučilištu u Virginiji. On već godinama proučava slučajeve djece koja tvrde da se sjećaju prošlih života. U slučajevima Camerona Macauleyja, Jamesa Leiningera i Gusa Taylora došao je do fascinantnih pronalazaka.

Jim B. Tucker je uz pomoć filmskog stručnjaka došao do imena glumca. Bio je to Marty Martyn, glumac koji se nikada nije probio među poznata lica Hollywooda i koji je umro 1964. godine kao agent.

– Ryanov slučaj iziskuje objašnjenje i ne može ga se tek tako otpisati. On nam je ispričao mnogo detalja o životu glumca u kojem nije mogao nigdje čitati jer je bio praktički anonimus, objasnio je Dr. Tucker.  

Zaintrigirao medije

Marty Martyn je prvo bio nepoznati statist u mnogo filmova. Na kraju je odustao od te karijere i postao agent (lovac na talente), a zabilježio je i nekoliko plesnih nastupa na Broadwayju. Rođen je 1903. godine u Philadelphiji. Ryan je mnogo pričao o svojim sestrama iz prošlog života i zaista – Marty je imao dvije sestre koje su odgovarale opisima.  

I on i sestre proveli su neko vrijeme na Broadwayju, a jedna od njih kasnije je postala vrlo slavna plesačica. Ryan se također prisjetio da je u prošlom životu djevojke vozio na obalu okeana i uživao u pogledu na surfere. Pogodio je i da se Marty ženio četiri puta te da se po Los Angelesu vozio u finom,zelenom automobilu. Njegova je četvrta i posljednja supruga vozila crni auto, rekao je dječak, piše NBC News.  

Priča o dječaku koji se prisjeća prošlog života zaintrigirala je i medije. Dječak se tako pojavio u nekoliko emisija.

Leave a Reply