Nikšićki dani kulture

U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, ovo su događaji koji predstoje u naredna tri dana

niksic-1
Foto: mladiniksica.me

U srijedu 20. aprila u Galeriji „Ilija Šobajić“ u 20h biće otvorena izložba radova umjetnika Philippa Pengrech-a (Francuska). Organizator ove izložbe je JU „Muzeji i galerije“ Nikšić.

U četvrtak, 21. aprila u Gradskoj kući u 20h održaće se promocija zbornika dokumenata „Crnogorska vlast i crnogorsko naciolnalno pitanje“ (dokumenta 1970-1985) autorke mr Jadranke Selhanović u organizaciji Državnog Arhiva Crne Gore i JU Narodne biblioteke „Njegoš“ a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Na promociji će govoriti dr Živko Andrijašević, dr Dragutin Papović , autorka mr Jadranka Selhanović i direktor Državnog arhiva Crne Gore Stevan Radunović. Medijator večeri Violeta Krivokapić, načelnica Arhivskog odsjeka Nikšić.

U petak, 22. aprila u Nikšićkom pozorištu u 20h biće prikazan film „Baskijat“ iz 1996. godine u režiji Džulijana Šnabela. Ovo je treći film koji će biti prikazan u Nikšićkom pozorištu, u okviru ciklusa filmova u kojima je glumio Dejvid Bouvi.Ovaj program Nikšićko pozorište realizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom.

Izvor: vijesti.me

Leave a Reply