Nikšić: Završen V Lake fest

Foto: vijesti.me

Najposjećeniji do sada nikšićki rok fest završen je sinoć nastupom benda Koza Mostra. Za šest dana Lake festa, od 11. do 16. avgusta, na platou ispred Doma revolucije i na prostoru pored jezera Krupac nastupilo je 42 benda, koji su publici pružili nezaboravan provod uz zvuke kvalitetne muzike. Riblja čorba, Elemental, Samostalni referenti, DST, Babe, Darko Rundek, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Goblini, Guano Apes i mnogi drugi učinili su Festival jednim od najboljih muzičkih manifestacija u regionu.

Svjetski poznat njemački rok bend Guano Apes prvi put je nastupio u Crnoj Gori u okviru turneje na kojoj promovišu album ,,Offline” i okupio najveći broj posjetilaca na ovogodišnjem Festu.

Izvođači i gosti Festivala su bili oduševljeni organizacijom, atmosferom i gostoprimstvom u gradu.

,,Nikšić je uvijek imao posebnu ljubav za nas. Doći ovdje i svirati je jednako osjećaju kada se vratiš kući. Četvrti put sam ovdje i mislim da je ovo najbolje do sada. Drago nam je što su nam organizatori dali priliku da osjetimo veliku binu. Mislim da smo ispunili očekivanja publike”, rekao je frontmen ,,Iskaza” Zoran Stefanov.

Riječi hvale nije štedio ni frontmen grupe ,,Ničim izazvan”, čiji članovi su zadovoljni odzivom publike koja uprkos kiši nije odustala od dolaska:

,,Ja sam stvarno fasciniran. Nikšićka publika je sjajna. Svaki put kad smo dolazili ovdje, bilo je super”.

Pometnja koju je napravio bačeni suzavac prije početka nastupa Bore Čorbe nije omela ovog velikana rok muzike da nastavi u stilu ,,Ja ću da pevam”, kao što nije ni publiku spriječila da se ubrzo vrati i nastavi provod uz najveće hitove Riblje čorbe.

Peti Lake fest je učinio Nikšić najznačajnijom festivalskom destinacijom, gdje su se proteklih šest dana mogli vidjeti ljudi iz cijele Crne Gore, iz regiona i iz inostranstva. Kamp je bio besplatan, organizovan je i povoljan prevoz za ljubitelje rokenrola, a pored dobre muzike bilo je i promotivnih žurki, audio-vizuelnih projekata, zatim i akcija za socijalno ugrožene, kao i turističkih obilazaka regiona.

Direktor Festivala Peđa Zečević izjavio je da su u organizaciji veoma zadovoljni i da se ovogodišnja novina – tri prve večeri ispred Doma revolucije, pokazala kao pozitivna, jer je okupljeno mnogo mladih ljudi.

,,Ove godine smo imali veliku reklamu u regionu, jer smo susjedne zemlje posjetili zvaničnim vozilom Festivala – Renoom 4. Namjerno smo odabrali to vozilo jer je simbolički analogno rokenrolu. Čini mi se da smo tim gerila metodama u nedostatku novca dobili baš dobre rezultate”, rekao je Zečević.

Publika je napustila Krupac u ranim jutarnjim satima zadovoljna kvalitetom nikšićkog rok festivala.

,,Na Lejku smo mogli da čujemo autore nekih od najpoznatijih rok pjesama sa ex Yu scene, kao što su Bora Čorba, Darko Rundek i drugi. Bendovi iz inostranstva su napravili sjajnu atmosferu, a nisu zaostajali ni nikšićki muzičari. Sjajna atmosfera, nezaboravan provod, doći ćemo opet”, kaže jedan od posjetilaca.

,,Lake fest je najposjećeniji kulturni događaj u Crnoj Gori, tako da smo ranije najavili ‘After Movie Projekt’ koji podrazumijeva snimanje kratkometražnih filmova o Lake festu V. Dvadeset petog septembra će se održati mini festival kratkih video formi ‘Lake Movie’, koji obuhvata nagrađivanje tri najbolja filma za koje je obezbijeđen nagradni fond, poslije čega slijedi projekcija svih takmičarskih filmova”, najavljuju organizatori.

Kako je saopšteno, slanje radova će trajati do septembra, svim takmičarima je bio obezbijeđen smještaj i hrana, a filmovi će biti korišteni u svrhu promocije Festivala.

Bojana Obradović

Leave a Reply