Mojkovčaninu eksplodirala baterija mobilnog u ruci

Ilustracija

Mojkovčaninu Budimiru Vukadinoviću desila se prije dva dana pomalo neubičajena nezgoda. Naime, njemu je eksplodirala baterija mobilnog telefona i to u rukama, koja je izazvala i manji požar u kući.

On navodi da je bateriju za telefon “samsung galaksi S5” kupio prije tri mjeseca, objašnjavajući da je vrlo brzo oslabila i da je morao da je puni i po dva puta dnevno, dok je u posljednje vrijeme toliko oslabila da je punio i po nekoliko puta dnevno.

“Nisam ni pomislio da nešto sa baterijom nije u redu. U međuvremenu, primijetio sam da mi je telefon postao deblji. Mislio sam da se deformisala zaštitna maska. Prije dva dana sam ga otvorio da promijenim karticu i vidio da je baterija naduvena. Mijenjao sam i ranije baterije, ali nešto takvo nisam vidio niti čuo da se nekom desilo. Probao sam da je ‘izdušim’, ali je tada eksplodirala, gotovo kao bomba i njeni djelovi su se razletjeli po sobi. Instiktivno sam zatvorio oči, ali sam ih i brzo otvorio, iako su me jako pekle. Vidio sam plamen na tepihu i kutiji i uspio da ga brzo ugasim”, priča Vukadinović.

Ističe da se uplašio da mu je eksplozija uticala na vid, ali da se ipak to nije desilo.

“U blizini je bilo i moje dijete, ali osim straha nije osjetilo nikakve posljedice eksplozije. Sad se ja, kao korisnik mobilog telefona, kao potrošač, pitam ko to može i smije da tako opasna sredstva stavlja u promet, jer se to, kad se pokvari izgleda pretvara u pravu bombu. Posebno zabrinjavajuće je to što je moglo da se desi da ne budem u blizini, jer bi kuća izgorjela”, istakao je Vukadinović.

cdm.me Dnevne novine

Leave a Reply