Mojkovac će biti regionalni centar za pripremu sportista

Foto: Atletski savez CG
U posjeti Mojkovcu rukovodstvo Atletskog saveza Crne Gore – predsjednik Gojko Banjević, direktor Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj sa kojima su bili Mojkovčani atletičar Danijel Furtula i šef stručnog štaba AK Tara Marko Ristić, nijesu krili zadovoljstvo sa posjetom sportskoj infrastrukturi ovog grada. Goste je primio i sa njima obišao Sportsko-rekreativnu zonu predsjednik opštine Mojkovac, Ranko Mišnić. Tom prilikom Mišnić je izjavio:
 Privilegija i čast je pozdraviti i ugostiti sportske djelatnike koji su crnogorsku atletiku pozicionirali visoko na regionalnom, evropskom i svjetskom nivou. Zadovoljstvo nam je tim veće što su naši Mojkovčani Danijel Furtula i profesor Marko Ristić dali veliki doprinos razvoju atletike i na lokalnom ali i državnom nivou, kroz dugogodišnji rad i zalaganje da ovaj sport dobije mjesto koje zaslužuje, a Mojkovac po njima i njihovim rezultatima bude prepoznat i van granica Crne Gore. Rezultati koji su slijedili poslije predanog i ozbiljnog rada, obavezuju nas da još više radimo na unapređenju sportske infrastrukture kada je i ovaj sport u pitanju, tako da ćemo u narednom periodu izgraditi poligone za bacačke discipline i atletsku stazu na prostoru Sportsko – rekreativne zone, što će, nadamo se, biti posebno značajno za mlade generacije sportista da razvijaju svoje talente i bilježe nove uspjehe – istakao je predsjednik opštine Ranko Mišnić.
Direktor ASCG Milorad Vuletić u ime svih je zahvalio na gostoprimstvu Mišniću i izrazio želju i spremnost da Atletski savez bude podrška lokalnoj zajednici u svim ktivnostima koje će doprinijeti afirmisanju i razvoju “kraljice sportova” u Mojkovcu.
– Imati jednog Danijela Furtulu, Kristinu Rakočević i sada nove uspješne atletičare AK Tara je velika privilegija, ali i obaveza da svi zajedno radimo na stvaranju uslova za njihov što bolji trenažni proces i usavršavanje. Svi zajedno smo pokazali da i u skromnim uslovima u kojima smo funkcionisali, velikim zalaganjima, posebno sportista uspjeli smo da postignemo vrijedne rezultate, da pokažemo da smo radili kvalitetno i da zaslužujemo mnogo veću podršku – istakao je Vuletić.
Zajedno su zaključili daMojkovac ima veliki potencijal za razvoj atletskog sporta kroz izgradnju infrastrukture za atletičare, ali i sve sportiste zbog veoma dobrih kako klimatskih tako i infrastrukturnih uslova. Sve ovo ga preporučuje kao respektabilan sportsko-turistički centar tokom cijele godine.
Sportsko-rekreativna zona Mojkovac

Leave a Reply