Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović u Mojkovcu: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare

Novaković-Đurović ( foto: Antena M – you tube screenshot )

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare. Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru“, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, koja je danas bila u radnoj posjeti Opštini Mojkovac.
Delić i Novaković-Đurović (foto:gov.me)

Kako je istakla ministarka, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva. „Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte“, dodala je.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić saopštio je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti. „To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca“.
U vrlo bliskom vremenskom periodu na mjestu današnje deponije biće napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope.

Pred gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom.

Takođe, održan je i sastanak sa predstavnicima Opštine, tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unapređenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a. Vrijednost projekta

Leave a Reply