Marko Maraš za TVCG : Napredak poljoprivredne proizvodnje zavisi i od uslova života u selima

Maraš gost emisije RTCG ,,Link“
(Foto: RTCG)

Napredak domaće poljoprivredne proizvodnje u značajnoj mjeri zavisi i od uslova života u našim selima. Često je loš put, nestaje struja ali i brojna sela nijesu pokrivena signalom interneta, kaže osnivač online platforme za poljoprivrednike Seljak.me“, Marko Maraš, gostujući u emisiji RTCG, LINK.
Specijalizovani poljoprivredni portali itekako trebaju proizvođačima, kaže Maraš i naglašava da je neophodna bolja saradnja između nadležnih državnih institucija i poljoprivrednika.
„Moramo da imamo profesionalni odnos i kada rješavamo male stvari.Mi smo tu da pomognemo i da budemo produžena ruka ali su ti servisi odsječeni od poljoprivrednika i zato smo tu gdje smo, rekao je Maraš“, i istakao da država ne prepoznaje dovoljno potrebe poljoprivrednika.
„U teoriji je sve super ali u praksi nije. Poljoprivredniku su potrebni servisi kako ne bi plaćao brojne papire kada konkuriše ,recimo, za IPARD. Zašto im se ne omoguće ti servisi. Pričamo o digitalizaciji , a ne znamo neke osnovne korake“, kazao je Maraš.
Unapređivanjem online specijalizovanih poljoprivrednih portala dobija domaći agrar i za to postoje sredstva u državnom budžetu, saopštio je Maraš, gostujući jutros u emisiji RTCG, LINK.

Leave a Reply