Ljepotice koje su obilježile SFRJ (6) – Dijana Bećirević

Njihova ljepota bila je potpuno prirodna, a o stilu i stavu uglavnom su se brinule same

Foto: depo.ba

Djevojka iz sela Lukavac pokorila je svijet – radila je intervjue s dvojicom papa, sportistima i političarima, bila je u vezi i sa Alom Paćinom. Dijana Bećirević oduzimala je dah domaćim muškarcima pozirajući na stranama do tada rezervisanim uglavnom za obnažene američke djevojke. Rođena je 1962. godine u siromašnoj porodici u Lukavcu kod Tuzle, gdje se niko prije nje od početka svijeta pa do te 1981. godine nije slikao go. A ona je to učinila – pozirala je za Startovu duplericu u svoj ljepoti svog jedrog tijela!

„Titove djevojke“

Bila je i jedna od „cura s Jadranske obale“ u Plejbojevom editorijalu 1981. Slike tadašnjih YU ljepotica koje su kao od majke rođene stale pred objektiv izašle su i u Plejboju pod nazivom „Titove djevojke“!

Bila je u sedmom razredu kad je ostala bez oca, ali je podršku majke imala cijelog života. Srednju školu pohađala je u Sarajevu, i usput – nesvakidašnje lijepa – snimala reklame za socijalističke privredne gigante. Od studija glume odustala je u posljednjem času i upisala se na žurnalistiku. Docnije završiće još dva fakulteta! Kad se preselila u Italiju, zaposlila se na RAI, gde je vodila jednu religioznu emisiju. Papa Jovan Pavle II tri puta joj je davao intervju, a prethodni papa Benedikt XVI, dok je još bio kardinal, Dijanu je vozio po Rimu na „vespi“.

Uradila je i poslednji intervju zvijezde Formule 1 Ajrtona Sene, samo 24 sata prije nego što je poginuo, upoznala je Hilari Klinton i Benazir Buto.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvijezda poput Rolingstonsa, Led cepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin. Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica i na tom mjestu upoznala i zavela najveće svjetske zvijezde. Ipak, prvi put u životu poljubila se s našim Zdravkom Čolićem!

Foto: avaz.ba

Veze sa zvijezdama

Veza sa Alom Paćinom trajala je kratko jer je on bio iskompleksiran i uvijek u paranoji od paparaca. Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, ali su Dijanu na vrijeme ubijedili da se ne petlja s njim jer ima ljubomornu i opasnu ženu. A o Bregoviću je pričala: „Optužili su me da sam zamalo rasturila Bijelo dugme. Živjela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom ‚dugmića‘. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda.

A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste!“ Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirevićki su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio mnogo ljubomoran, tukao se u baru zbog nje! Danas Dijana Bećirević živi pod imenom Diana Niven u zapadnom Holivudu, gdje je sjedište i njene firme „DN njuz“.

Izvor: pravda.rs, kurir.rs

Leave a Reply