Knjižara Karver – Mikrokozma i „EX-YU rock enciklopedija“

U knjižari „Karver“ veče je posvećeno albumu prvijencu crnogorskog sastava Mikrokozma i četvrtom dopunjenom izdanju kapitalnog djela „EX-YU rock enciklopedija“

Mikrokozma – foto: vijesti.me

U četvrtak, 12. maja, knjižara „Karver“ biće domaćin večeri posvećenoj rokenrolu. Naime, u poznatoj podgoričkoj kafe-knjižari, sa početkom u 18 i 30 sati, biće predstavljeni album prvijenac crnogorskog sastava Mikrokozma i četvrto dopunjeno izdanje kapitalnog djela „EX-YU rock enciklopedija“ uglednog muzičkog kritičara i novinara Petra Janjatovića.

O knjizi i albumu govoriće autor Petar Janjatović, vokalista, tekstopisac i basista Nikola Tomić, bubnjar Stanislav Nikičević i gitarista Enes Zejnilović. Moderator programa biće Mirko Rakočević. Promociji će prisustvovati i dvije glavne „glumice“ iz spota „Gole grudi“.

Poslije razgovora, u 20 sati, uslijediće svirka. „Mikrokozma“ će predstaviti „Bar“, „Gole grudi“, „Evo sviće“ i druge kompozicije sa debi albuma, a potom će odsvirati neke od ključnih hitova eks-Ju roka.

Podsjećamo, prvo izdanje enciklopedije objavljeno je prije 18 godina. Obuhvatilo je sve najvažnije bendove sa prostora bivše Jugoslavije od 1960. do 1998. godine. U četvrtom izdanju, koje je prošireno za 70 stranica, opisan je rad bendova koji su stupili na balkansku muzičku scenu nakon 2006. Na „gojaznost“ su uticale biografije novih i kompletiranje istorije prethodno uvrštenih sastava, koje su dopisivane posljednjih godina.

Izvor: cdm

Izvor: youtube.com

Leave a Reply