Knez: Na Evroviziji ću nastupiti s kćerkom Ksenijom

Foto: plusonline.rs

Na Evroviziji, prestižnom muzičkom takmičenju koje se ove godine održava od 19. do 23. maja u Beču, Crnu Goru predstavljaće Nenad Knežević Knez. Osim što mu je veliko zadovoljstvo i čast da nastupa kao predstavnik svoje zemlje, Knez priznaje da će taj nastup za njega imati posebno značenje.

“To je ostvarenje mog sna. Evrovizija je muzičko takmičenje koje pratim dugi niz godina, a nastup na ovom takmičenju bila je neostvarena želja mog pokojnog oca Milija Kneževića tako da negdje intimno ovu Evroviziju posvećujem upravo njemu”, otkrio je Knez.

Ovaj Crnogorac je, kako kaže, spreman da se pjesmom „Adio“, čiji je autor Željko Joksimović, predstavi inostranoj publici. Uoči odlaska u Beč osjeća veliko uzbuđenje.

“Očekujem da pjesma „Adio“ bude dobro prihvaćena, da to bude nešto drugačije i da publika osjeti moju energiju. Drago mi je što imam jednu tradicionalnu pjesmu, koju izvodim na maternjem jeziku i što ću Evropi i svijetu predstaviti dio ljepote koju ima moja zemlja i regija. Mi imamo prelijepu tradiciju i vrijedi da je pokažemo. Evrovizija je idealna prilika za to, jer se kroz muziku svi povezujemo na taj način. Nadam se da ću imati podršku ljudi iz BiH koji žive po Evropi”,  iskren je Knez.

Pjesma kojom će se predstaviti, govori o beskrajnoj ljubavi.

“Pjesma je veoma emotivna, s dubokom porukom. Govori o najljepšem osjećaju, ali ukoliko osoba koju volimo, nije fizički pored nas, to je nešto s čime ne možemo s lakoćom da se nosimo i takve situacije bole”, pojašnjava Knežević.

Prijateljski odnos

Pjevač ima dvije kćerke Kseniju i Andreju, prema kojima, tvrdi, nije strog. Naprotiv, imaju prijateljski odnos, a starija kćerka Ksenija nastupiće zajedno s njim na Evroviziji.

“Ksenija je veoma talentovana i polako počinje da se bavi muzikom, jer je stvorena za scenu. Čak mogu da je vidim u mjuziklu za koju godinu. Nastupiće zajedno sa mnom na Evroviziji kao jedan od pratećih vokala. Vrlo sam ponosan što sam uspio da joj omogućim da sa 19 godina osjeti atmosferu tako velikog muzičkog takmičenja kao što je Evrovizija”,  kazao je Knez, dodavši da će se nakon Evrovizije posvetiti snimanju novog albuma, koji bi uskoro trebao biti objavljen.

Posebna sigurnost s Joksimovićem

Izuzetna čast bila mu je, dodaje, sarađivati s Joksimovićem, kojeg smatra jednim od najboljih regionalnih autora.

“Željko u svojoj karijeri ima nekoliko uspješnih Evrovizija, što mi ulijeva posebnu sigurnost. Drugo mjesto je zauzeo 2004. za Srbiju i Crnu Goru sa pjesmom „Lane moje“, zatim treće mjesto 2012. godine sa pjesmom „Nije ljubav stvar“. Osim toga, komponovao je pjesmu „Lejla“, koju je izveo Hari Mata Hari 2006. za BiH, a 2008. pjesmu „Oro“ za Srbiju”, podsjeća Knez.

Izvor: E. Skenderović avaz.ba

Leave a Reply