Kancelarijski posao ubitačan za kožu

Foto: guim.co.uk

Kada je riječ o profesijama koje su najrizičnije za kožu, vrh liste ispunjavaju spasioci, šumski rendžeri, kao i mnoga druga zanimanja koja podrazumijevaju boravak na otvorenom. Međutim, krajnje iznenađujuće je da bez dobre zaštite naš pokrivač trpi oštećenja i u kancelariji!

„Radno vrijeme od devet do pet provedeno u zatvorenim prostorijama zaposlenima ne bi trebalo da donosi visok rizik od raka kože, ali istraživanja pokazuju da melanom može da se javi i usljed kratkotrajnog izlaganja suncu“, navodi Darel Rigel, direktor njujorške kožne klinike „Schweiger Dermatology“, piše Yahoo.com.

Prema njegovim riječima, glavna opasnost za osobe sa takvim zanimanjima su sati provedeni na suncu tokom vikenda, to jest slobodnih dana, kao i nakon radnog vremena.

Oni koji su redovno izloženi spoljnim uslovima spremni su da se zaštite od štetnih UV zraka, ali oni drugi će često zaboraviti na takve preparate.

Da bismo se izborili protiv toga, savjetuje se upotreba šminke ili dnevnih krema sa zaštitnim faktorom.

Takođe, osim sunca na koje istrčimo čim pronađemo neki slobodan sat i svakodnevnog stresa, na kožu veoma loše djeluje i temperatura radnog prostora.

Osobe sa suvom kožom, ali i svi ostali će od pregrijanih kancelarija svom omotaču pomoći hidratantnim kremama.

I grijanje i hlađenje gotovo podjednako isušuju kožu pa stručnjaci kao sjajnog saveznika u borbi protiv tog problema preporučuju vodu za lice u spreju koja će i vas osvježiti.

Foto: rts.rs, Yahoo

Leave a Reply