Jahte su prošlost, superbogataši sada žele sopstveno prenosivo ostrvo

Međunardoni sajam nekretnina “Kristi” najavio je planove za prva plutajuća ostrva koja će prvobitno biti izgrađena na Maldivima.

Iako cijena još nije otkrivena, lanac vještačkih atola biće “izuzetno visoke klase”, samodovoljan i eko-prijateljski.

“Kristi” planira da ostrva rasproda po cijelom svijetu, a Dubaji i Majami već su označeni kao sljedeća tržišta.

Kupci će ostrvo moći da prilagode prema sopstvenoj volji, sa privatnim plažama, luksuznim smještajima i bazenima na samo nekoliko metara od mora.

Na projektu radi i arhitekta Koen Oltius i komapnija “Dutch Docklands” koja garantuje da će ostrva biti “potpuno stabilna i bezbjedna od porasta nivoa mora”.

Agencija za nekretnine je takođe angažovala i Društvo za okeanografiju “Žan-Mišel Kusto” da pripomogne oko dizajna i istraživanja kako bi ostrva čuvala životnu sredinu i omogućila nova podvodna staništa za morski život.

Dejn Kon, direktori “Kristi Međunarodne agencije za nekretnine”, je rekao da je mogućnost da se razvije ostrvo na površini vode dokaz vještina holandske kompanije “Dutch Dockland” u ovoj oblasti.

– Kupci su u mogućnosti da prilagode oblik i veličinu, kao i stil svog borvaka u najširem spektru lokacija, počevši sa prvom prilikom na Maldivima – rekao je Kon.

Kompanija “Dutch Docklands”, specijalizovana u izgradnji rezidencija na vodi, već razvija poznati resort nazvan Okean cvijeća na Maldivima.

Ono će obuhvatiti 185 vila na vodi sa privatnim bazenima, restoranima i prodavnicama.

Izvor: blic.rs
Foto: Profilmedia

Leave a Reply