Izdanje FCKJ: Ilustrovana antologija crnogorskih bajki na bijenalu u Limi

Naslovnica „Ilustrovane antologije crnogorskih bajki“ FCJK

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) „Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ prošla je selekciju od preko 66,7 hiljada dizajnerskih rješenja i biće izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u Limi.
Iz FCJK-a su kazali da je grafički dizajner sa Cetinja Dejan Batrićević jedini predstavnik Crne Gore iz oblasti grafičkog dizajna knjige na bijenalu dizajna u Peruu.
“Knjiga u izdanju FCJK prošla je selekciju od ukupno 66.712 dizajnerskih rješenja u najbolja 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u muzeju Sv. Dominika (Santo Domingo) u glavnome gradu Perua – Limi”, kaže se u saopštenju.
Kako se dodaje, „Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ sadrži devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti.
“Bajke su priredili profesori FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman. Pored zapaženoga dizajnerskog pristupa knjigu krasi 45 ilustracija Dejana Batrićevića”, rekli su iz FCJK-a.
Oni su naveli da bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) zvanično počinje večeras u 19 sati i 30 minuta, dodajući da će iste večeri biti upriličeno predavanje turske savremene umjetnice i filmske producentkinj Medihe Didem Turemen.
“Pored glavne izložbe selektovanih radova iz oblasti dizajna, u holu renesansnog muzeja biće predstavljena internacionalna putujuća izložba „Tolerancija“ – projekt glasovitoga grafičkog dizajnera Mirka Ilića”, naveli su iz FCJK-a.

Leave a Reply