Hemingvej – od djevojčice do muškarčine

Na prelazu između djevojčice i dječaka

Jedan od najvećih mačo muškaraca u istoriji čovječanstva u stvari je odrastao kao djevojčica.

Ernest Hemingvej je zasigurno muškarac, i to kakav, ali njegova majka Grejs izgleda je imala čudnu tendenciju da njega i njegovu stariju sestru odgaja kao sestre bliznakinje. Barem tako pokazuju skoro objavljene fotografije iz djetinjstva čuvenog pisca.

Pisac je oduvek bio poznat po svojoj muškosti

Ideja da je autor čuvenih knjiga “Starac i more” i “Sunce se ponovo rađa” odgajan kao žensko već je bila pomenuta u javnosti. Tačnije, njegova sestra “bliznakinja” Marselin jedom je otkrila ovo u prepričavanjima svog odrastanja.

Ipak, njegova druga sestra Sani oduvek je to poricala.

Ernest u ženskoj haljinici

Međutim, sada su se pojavile fotografije koje izgleda potrkepljuju Marselinu priču.

Ove fotografije, koje se mogu videti na sajtu JFK biblioteke, prikazuju Hemingveja poznatog kao “Papa” u raznoj ženskoj odjeći koja je u skladu sa odevanjem njegove starije sestre.

Ernest sa ocem, majkom i sestrama

Marselin je u svojim memoarima tvrdila da je njihova majka žarko željela blizance, ali je umesto toga dobila nju i njenog brata Ernesta u razmaku od 18 mjeseci.

Ipak, Grejs je Marselin i Ernersta odlučila da odgaja kao blizance, a deblji kraj izvukao je slavni pisac koji je postao “žensko”.

Pored odjeće, majka je svojoj djeci pravila i vrlo slične frizure.

Sa starijom sestrom „bliznakinjom“

Brat i sestra su navodno spavali i u kolijevkama za blizance i igrali se istim igračkama, a Grejs je namjerno odložila polazak svoje ćerke u školu za godinu dana kako bi ona i brat mogli da je pohađaju u isto vrijeme, prenosi “Los Anđeles tajms”.

Sve ovo se navodno dešavalo dok Ernest nije napunio pet godina.

Pojedini istoričari kažu da to nije bila “velika stvar” – na početku vijeka, dječake su često oblačili kao djevojčice zbog velike popularnosti knjige “Little Lord Fauntelroy”.

Pa ipak, Hemingvejev biograf Kenet Šujler Lin kaže da je Grejsina sklonost da djecu različitog uzratsa i pola odgaja kao blizance bila nenormalna.

Književni stručnjaci kažu da je Hemingvejeva muškost i razvijenost muskulature vjerovatno prpizašla iz pobune protiv majke i njenih čudnih sklonosti.

Ne iznenađuje i što je pisac imao zategnute odnose sa majkom, a jednom je navodno prijetio i da će je ostaviti bez novca ukoliko bide otkrivala tajne iz djetinjstva.

Nobelovac je bio ratni dopisnik i fanatik borbi s bikovima koji se ženio četiri puta.

Njegovo treće dijete Gregori je navodno bilo transseksualac što je očigledno razjarilo slavnog pisca koji je u 61. godini počinio samoubistvo.

Izvor: blic.rs

Leave a Reply