Gostujući u emisiji Radio Mojkovca, Veljko Veljović najavio : ,,Pjesnikova Dolina“ dočekuje mlade pisce 16.jula

Sa takmičenja u Plavu: Veljović sa članovima žirija i dijelom učesnika

Gost Radio Mojkovca u emisiji urednice i voditeljke Lidije Bulatović, bio je predsjednik Međunarodne kulturne asocijacije Veljko Veljović, književnik. Povod za gostovanje je ,,poetski karavan” mladih od 8-18 godina,  koji zadnjih mjeseci iz opštine u opštinu pohodi Crnom Gorom predstavlajući nove mlade pjesnike i pisce. Pjesnička druženja su takmičarskog karaktera,a najbolji na državnom nivou predstaviće književno stvaralaštvo mladih Crne Gore, dogodine u Kopenhagenu.
Veljko Veljović sa urednicom emisije, Lidijom Bulatović

Gostujući na talasima Radio Mojkovca, Veljović je saopštio : – Internacionalna Kulturna asocijacija ,,IKA“ je osnovana u cilju promocije, razvoja i unapređenja kulture posebno književnog stvaralaštva mladih u Crnoj Gori i povezivanja naše zemlje sa državama regiona, Evrope i svijeta.  Asocijacija, u saradnji sa Udruženjem književnika “Zenit”, organizuje književne večeri na kojima svoje stvaralaštvo predstavljaju mladi književni stvaraoci do 18 godina starosti iz cijele Crne Gore.
za najbolje …

Prema Veljovićevim riječima takmičenja su održana u jedanaest gradova, a u planu je da do kraja godine sve  dvadeset i četiri opštine predstave svoje mlade književne nade.
Kako je naglasio , zadovoljan je  interesovanjem mladih stvaralaca, a njih je veliki broj: ,, Imamo dosta talentovane djece, a ovo je prilika da predstave svoj rad.  U Mojkovcu za ovu opštinu i kolašinsku takmičenje će se održati u selu Slatina u jedinstvenom ambijentu prvog poetskog sela na svijetu za sada još uvijek u izgradnji ali sa više nego jedinstvenim i atraktivnim amfiteatrom i prirodom koja ga okružuje . Koristim priliku da pozovem i osnovce i gimnazijalce iz oba grada, Mojkovca i Kolašina , jer sam uvjeren da u njima ima značajan broj učenika koji pišu, a do sada nijesu imali priliku da to svoje stvaralaštvo predstave javnosti. Evo sada sjajne prilike! – pozvao je mlade Veljović.  
,,Dan“ o takmičenju u Bijelom Polju

Na kraju, pozvao je potencijalne učesnike da prijave sa pjesmama i pričama pošalju najkasnije do 10.jula 2022.godine  i na taj način budu dio najveće kulturne manifestacije za mlade stvaraoce, koja se realizuje u Crnoj Gori.
,,Pjesnikova Dolina” se nalazi u selu Slatina, opština Mojkovac .
 Takmičenje se održava 16.jula 2022.godine, sa početkom u 18 h.
Plakat za opštine Mojkovac i Kolašin sa mjestom održavanja u Slatini, opština Mojkovac
Sa prošlogodišnjeg Festivala poezije održanog u Pjesnikovoj Dolini

Leave a Reply