Džakovićeva kotlarnica pregrijala Budvu

Foto: vijesti.me

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, doći će u zakazano vrijeme, i pokucati na vrata zgrade SO Budva, s namjerom da u sali koja je predviđena za to održe sjednicu.

Pošto postoji najava da će im biti zabranjen ulaz u salu, pretpostavlja se da je nova skupštinska većina pripremila i rezervnu varijantu, odnosno, neko drugo mjesto za održavanje sjednice.

Oni su se juče obratili Ministarstvu javne uprave, i tražili tumačenje u smislu poštovanja člana 40, stava 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, pred današnje održavanje sjednice opštinskog parlamenta.

Iz budvanskog DPS-a je saopšteno da, iako je odbornička većina sasvim sigurna da je prekršen zakon, zatraženo mišljenje Ministarstva.

Inače, u ime odbornika potpisnika saziva, odbornica u SO Budva Anđela Ivanović dostavila je saziv za sjednicu lokalnog parlamenta zakazanu za danas, a na dnevnom redu su prijedlozi za razrješenje predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Budve, kao i prijedlog odluke o ovlašćenju potpredsjednika Opštine Budva koji će vršiti funkciju predsjednika Opštine do izbora predsjednika Opštine.

“U ime tri odbornička kluba, a na zahtjev 17 potpisanih odbornika, predali smo inicijativu za procjenu bezbjednosti održavanja skupštine, koja treba da se održi u 10 sati”, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva Predrag Jelušić.

On kao razlog navodi sva dešavanja koja smo imali prilike da vidimo u prethodnim danima oko održavanja ranijih sjednica.

“Razlog je više nego jasan, da bismo izbjegli one moguće neprijatnosti, atmosferu linča, vulgarnosti, svega onoga što su svakako svi građani Budve, mislim na jedan lijep način, imali prilike da vide o čemu se radi”, naveo je Jelušić.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministarke javne uprave Suzane Pribilović i generalne direktorice Direktorata za lokalnu samoupravu Jadranke Vukčević, zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije navode da su Pribilović i Vukčević, zloupotrebljavajući službeni položaj, donosile i dostavljale mišljenja u ime Ministarstva u cilju opravdavanja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi i održavanja nelegalne sjednice protivno pravnim propisima.

Džaković ispitan u Tužilaštvu po prijavi DF-a

Specijalni istražitelji saslušali su juče Stevana Džakovića, po prijavi Demokratskog fronta.

Odbornici DF Budva podnijeli su krivičnu prijavu koja se, kako su naveli, odnosi na djelovanje organizovane kriminalne grupe koja ima za cilj prekrajanje izborne volje.

Krivična prijava podnijeta je Specijalnom državnom tužilaštvu i Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Navode da je prijava podnijeta protiv NN lica, koje je, prema njihovima riječima, organizator kriminalne organizacije. U pitanju je, kako ističu, uticajno lice u Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore, povezano sa kriminalom na visokom nivou i jednom bankom u Crnoj Gori.

Kao pripadnici kriminalne grupe navedeni su i Andrija Nikolić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Dragan Purko Ivančević, odbornik i funkcioner Crnogorske, Anđela Ivanović, odbornica i predsjednica Crnogorske, Vladimir Bulatović, predsjednik OO Crnogorska Budva i Stevan Dzaković, odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Komunalci danas ruše kotlarnicu

Komunalna inspekcija i policija zakazali su za danas u 10 časova rušenje pomoćnog objekta, koji je u dvorištu porodične kuće izgradio Stevan Džaković.

Inspekcija je još u aprilu zapečatila prizemni objekat površine od oko 20-ak kvadrata u kome je, kako je tada u zapisnku naveo Džaković predviđena da bude kotlarnica – u kojoj bi bili smješteni uređeji za hlađenje i grijanje. Inspektori su tada stavili pečat jer Džaković nije imao odobrenje, te ostavili rok od sedam dana da pribavi papire ili sam poruši objekat.

U međuvremenu članovi porodice su podnijeli zahtjev za dobijanje urbanističko tehničkih uslova. Carević je tokom skupštinskih rasprava optužio Džakovića da je dolazio u njegov kabinet da moli da mu se legalizuje gradnja, te da ga je on odbio, nakon čega je ovaj potpisao i incijativu za njegovu smjenu.

portalanalitika.me vijesti.me Dnevne novine

Leave a Reply