DPS Mojkovac: Nova vlast u Mojkovcu nema ni snage ni stručnosti da vodi grad

Našem mediju dostavljeno je saopštenje Opštinskog odbora DPS Mojkovac, koje prenosimo u cjelosti.

,,Na sjednici, koja je bila izuzetno dobro posjećena, konstatovano je da novoformirana vlast u Mojkovcu, svojim činjenjem ili bolje reći nečinjenjem, čini sve da ovaj grad na sjeveru naše države, što više devastira, u svakom smislu.
 
Naime, Mojkovac je, u prethodnih deceniju, bio prosperitetan grad, u koji je ulagano i koji se razvijao. Koji je, dakle, nudio određenu perspektivu za svoje građane.
 
Na žalost svih građana Mojkovca, nova vlast ništa ne radi da taj trend razvoja nastavi. Naprotiv, urušava se sve što se urušiti može. Ne obavljaju se, čak, ni najosnovniji komunalni poslovi, kao što je održavanje zelenih površina ili lokalnih puteva.
 
Jedino u čemu je agilna i na šta je maksimalno koncentrisana nova vlast jeste zapošljavanje svojih partijskih aktivista. To je Mojkovčanima i Mojkovčankama postalo degutantno, jer je pretjerano, a ovo je mali grad u kojem se svi poznajemo, pa samim tim znamo kakve ljudske i stručne potencijale posjeduje svako od nas za obavljanje važnih poslova od javnog interesa.
 
Poseban problem je u tome što većina novoimenovanih rukovodilaca u mojkovačkoj opštini ne posjeduje odgovarajuću stručnu spremu za radna mjesta koja obavljaju. U tom smislu, pravni tim naše partije već priprema prijave za sve one koji su na nezakonit način dobili posao, posebno za one slučajeve koji predstavljaju čist revanšizam protiv članova Demokratske partije socijalista.
 
Takođe, uočavamo da se, u zadnje vrijeme, protiv naših aktivista vode i politički motivisani sudski procesi, što predstavlja pokušaj zastrašivanja našeg članstva, koji je unaprijed osuđen na neuspjeh.
 
Dakle, Mojkovac je, do skoro, bio grad u koji se dolazilo, i iz Crne Gore, i iz inostranstva. Posjećivale su naš grad brojne delegacije, od sportskih, do kulturnih i privrednih. Mojkovac je bio grad u koji se ulagalo, u koji su uložena ozbiljna sredstva, kako od strane Vlade kad ju je predvodio DPS, tako i od strane lokalne samouprave. Nažalost, od svega toga danas nema ništa. Mojkovac sve više liči na zapušteni grad, u koji se ne dolazi i koji djeluje kao da nema razvojne perspektive.
 
Ipak, nadamo se, da ova vlast neće moći da se još dugo nosi sa odgovornošću koju je preuzela na svoja nejaka pleća i da će o budućnosti Mojkovca u narednom periodu, domaćinski, onako kako smo pokazali da umijemo, nastaviti da brine najača partija u Mojkovcu, Demokratska partija socijalista, zajedno sa svima kojima je budućnost našeg grada i naše države prioritet.
 
Na sjednici je bilo riječi o nastavku reformskih procesa unutar naše partije, koji će se realizovati u narednom periodu, u smislu izbora novih partijskih organa, čiji je cilj da DPS, još snažnije, nastavi svoju aktivnost u Mojkovcu, za dobrobit svih stanovnika ovoga grada.
 
Sjednici je prisustvovao i generalni sekretar partije, Aleksandar Bogdanović.“
 
Kaže se u saopštenju OO DPS-a Mojkovac, dostavljenog našem mediju.

Leave a Reply