Bilčik Đukanoviću : Istorijska šansa CG da napravi napredak prema EU

Foto: predsjednik.me

Crna Gora ima istorijsku šansu da napravi napredak prema EU, kazao je kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore Vladimir Bilčik.

On je to saopštio tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Bratislavi.
„Bilčik je uz zahvalnost za susret nakon nedavne posjete evropskih parlamentaraca Podgorici, poručio da je stalna ocjena i realnost u Briselu i EU da Crna Gora ima istorijsku šansu da napravi napredak prema EU i da je to moguće. On je naglasio da su ključne odluke sada u rukama Podgorice uz iskazano opredjeljenje EU da pomogne kako bi stvari krenule naprijed i svi ispunili svoje zadatke, i u Crnoj Gori, i u Evropi“, navodi se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.
Foto: predsjednik.me

„Potvrdio je riješenost da se u zemlji posvetimo svojim obavezama posebno u oblasti vladavine prava kao preduslovu za istupanje u pregovaračkom procesu“, navodi se u sapštenju.
Istovremeno je ukazao na potrebu samo jedne poruke iz EU koja uz to mora biti evropska, da sve zemlje ZB imaju svoje mjesto u EU i da će ga zauzeti kada ispune uslove i dostignu standarde.
„Bilčik je zahvalio na jasnim i korisnim stavovima uz ocjenu da je važno da u EU dobiju argumente koji će Crnu Goru vratiti na mapu zemlje koja prednjači u integracijama“, zaključuje se u saopštenju.
 

Leave a Reply