Dječaci koji noću upadaju u stanje potpune paralize – medicina nema odgovor

Pakistanska braća Abdul Rašid (9) i Šoaib Ahmed (13) su preko dana zdravi, pravi i aktivni dječaci koji žive život punim plućima, ali čim padne noć upadaju u stanje potpune paralize prilikom kog nisu u stanju da se pomiču i govore

ace4806132672fde0e7fafba9916a404
Foto: youtube (braća Abdul i Šoaib)

Stanje ovih dječaka zbunilo je ljekare i natjeralo ih na duboko razmišljanje šta je to što prouzrokuje paralizovanost kod dječaka.

Profesor medicine sa pakistanskog Instituta medicinskih nauka, Džaved Akram, izjavio je za „Asošijeted pres“ da još uvek nije utvrđeno zbog čega se tijela ovih dječaka preko noći jednostavno ugase.

„Ovo je veliki izazov. Naši ljekari rade testove kako bi ustanovili zašto su djeca aktivna danju, a čim zađe sunce oni više nisu u stanju da otvore oči, govore ili jedu“, izjavio je Akram.

Dječaci potiču iz siromašne porodice koja nije mogla da finansira medicinska ispitivanja, tako da je ovaj slučaj preuzela pakistanska Vlada. Dječaci se trenutno nalaze u Islamabadu, gdje su testovi u vezi s njihovim stanjem uveliko u toku. Njihova krv je data na analizu, a uzeti su i uzorci tla, i vazduha koji okružuje njihovu kuću.

Otac dječaka, Mohamed Hašim, tvrdi da njegovi sinovi dobijaju energiju od sunca, ali ljekari odbacuju tu teoriju jer su dječaci aktivni i po oblačnom vremenu i kiši.

Otac i majka dječaka se nalaze u bliskom srodstvu, a čak dvoje od ukupno šestoro djece, umrlo je ubrzo po rođenju. Preostalo dvoje djece nema nikakvih problema i žive normalnim životom.

Stanje u kom se nalaze dečaci i dalje predstavlja misteriju, ali se članovi porodici nadaju ubrzom otkriću uzroka ovakvog njihovog stanja.

Izvor: Avaz, blic.rs

Leave a Reply