Danas blokada puta Mojkovac – Podgorica u 12h

Sokolovina
Foto: Montenegrovision.com ( screenshot)

Mještani Dobrilovine nezadovoljni pasivnošću nadležnih organa za problem odrona u Sokolovini, najavili da će danas blokirati put prema Podgorici kod mosta na Tari u Mojkovcu.

Put će, kako su najavili, blokirati u periodu od 12 do 14 sati. Njihove pozive da nadležne službe učine prohodnim putni pravac Mojkovac – Đurđevića Tara niko ne čuje, kažu.
„Opet nam je ponovljeno da to nije nadležnost opštine, ali nečija djeca i stari ljudi koji su bolesni moraju biti nečija nadležnost. Nemoguće je da ni država ni opština nijesu nadležni“, rekao je predsjednik MZ „Dobrilovina“ Vladimir Stanišić u izjavi za RTCG.
Prekid saobraćaja na tom putnom pravcu traje duže od 10 dana, a Stanišić je 27. januara zamolio Abazovića da se „prije kretanja u svemir javi kako bi po njemu poslali hranu i ljekove iz Mojkovca za Dobrilovinu“, aludirajući na nezainteresovanost Vlade i nadležnih službi za probleme stanovnika ove mojkovačke MZ.
Kako su istakli ,,Ukoliko se nadležni ne aktiviraju za rješavanje ovog ,za veliki broj stanovnika ovog podrušja, životnog problema , sami će angažovati građevinske mašine i ukloniti prepreku do svojih domova“.
Mojkovački mostovi
Foto: Slobodna riječ

Leave a Reply