Borovinić-Bojović: „Zdravlje CG čuvala sam kao zdravlje rođene djece“

Šćekiću pružila punu podršku: Borovinić-Bojović (Gov.me)

„Kao što sam, od rođenja dvoje djece, Pavla i Filipa, bdila nad njima i vodila računa o njihovom zdravlju, tako sam postupala i sa svojim pacijentima od prvog dana kada sam obukla bijeli mantil, a onda isto tako nastavila da radim za dobrobit svih građana Crne Gore i sa pozicije ministarke zdravlja naše države, istakla je Borovinić-Bojović.
Ističe da je s jedne strane ponosna na rekordne rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema i uprkos vanrednim okolnostima, nezapamćenom obimu posla i opterećenju zbog COVID 19 pandemije.
„Radosna sam što smo u, takođe, rekordnom roku uspjeli da povećamo plate ljekarima i medicinskim sestrama do 40 odsto. Moje cijenjene kolege su to odavno zaslužile i ova zemlja im se još nije adekvatno odužila. S druge strane, zahvalna sam građanima koji su jasno i glasno potvrdili da cijene i prepoznaju naš rad, i to zajedno sa ocjenama relevantnih zdravstvenih međunarodnih institucija“, rekla je Borovinić-Bojović.
Ministarstvo zdravlja, kako je naglasila, „izdigli smo sa neuglednog 16. mjesta i dna tabele po ocjenama koje su dali građani 2019. godine, na današnju čelnu, prvu poziciju“.
„Istraživanje CEMI-ja i agencije Mina, a pod pokroviteljstvom ambasade SAD-a, pokazalo je da je najviše građana Crne Gore zadovoljno radom upravo Ministarstva zdravlja Crne Gore. Zato sam zahvalna i ja svima vama, bez izuzetka. Mi smo, kao zdravstveni radnici dobili još jednu i to specijalnu nagradu SZO za, kako su obrazložili, doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom COVID 19 pandemije. Ponosna sam što sam, sa svim kolegama, predvodila Ministarstvo zdravlja Crna Gore u presudnoj, epohalnoj bici u cilju savladavanja korona virusa“, kazala je bivša ministarka.
Ostvareni rezultati, navodi ona, „nijesu ničija pojedinačna zasluga već svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu“.
„Svim saradnicima zahvaljujem na požrtvovanom radu. Nadam se, takođe, i da razumiju da sam bila obavezna da u dinamiku rada u Vladi unesem ljekarski ritam – mi radimo i u ponoć i u tri ujutru i vikendom i praznicima. Ako želimo najbolji zdravstveni sistem – moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Ovdje nema mjesta ni politici ni podjelama po bilo kom osnovu. Relevantan je samo profesionalan i, još važnije, ljudski pristup svakom čovjeku. Zahvalna sam i kolegama iz Ministarstva zdravlja koji su to razumjeli i koje sam posmatrala kao članove svoje porodice“, rekla je Borovinić-Bojović.
Dragoslavu Šćekiću, koji je preuzeo funkciju ministra zdravlja, pruža, kako je rekla, „punu ljudsku i profesionalnu podršku u cilju jačanja zdravstvenog sistema Crne Gore“.
„Funkcije dođu i prođu, i raduje me, kao ljekara, što Crna Gora postaje toga svjesna. Ono što ostaje i što je najvažnije u životu jeste da ostanemo ljudi“, zaključila je Borovinić-Bojović.


Leave a Reply