Bolji su mi bili Slobini pendreci

….batinaši, šmrkovi i tenkovi. Bar smo znali protiv koga se borimo. Danas vidimo, što se tiče spoljne politike, zaleteli smo se k’o volovi u kupus, a što se tiče unutrašnje, ne znam ko ne vidi da je sve vreme, sve isto. Narod ima lepu izreku koja glasi: „Isto sranje, drugo pakovanje“. Ali, ne, kod nas nema ni drugo pakovanje, već isto sranje isto pakovanje, al’ s naočarima. Tako da, treunutno naš premijer, zvani faraon, umesto da kaže – da, rušimo, može nam se, ko vas j. – on se služi jeftinim trikom, napad je nabolja odbrana, pa kaže – A, vi ste zvali Zemunski klan, mafiju bokte, da rušite Slobu, ccc! Posle saznajemo da je „žuta patkica“, zapravo Rotšildova i Soroševa patka, što smo znali i pre dvadeset godina, kad smo kao budale stavljali mete na grudi štampane u Pentagonu. Naime, da je čitava drugosrbijanska opozicija na njihovim platnim spiskovima, znaju i deca u Pampers pelenama. Najžalije je to što vladaju kulturom i što su za njen krah podjednako odgovorni kao i ovi estradni jahači srbokalipse, oličene u gologuzim prostitutkama Marićevih „Parova“, ejakuliralih u kulturni genocid. Takavog skupa fizičkih i moralnih nakaza, teško da ima i na jednom drugom mestu sem, gle čuda, na srpskoj političkoj sceni. Takvu plejadu moralnih patuljaka teško da ćete moći da pronađete čak i u delima velikana svetske literature!
Kod nas se to najpre ogleda u snishodljivosti i otužnom ropstvu zapadnom pogledu na svet, te estetskim merilima i jeziku naših intelektualaca, koji se naprosto dave u latinizmima kao u septičkoj jami. Onda ide „kemp“, koji je postao otklon nove srpske avangarde, ali i to je zapravo izbegavanje suštine, vrsta kukavičluka da se zaista preispitaju slojevi zaborava u nama, koji nas žuljaju kao kamičak u cipeli, doprinoseći kolektivnoj neurozi, propasti i ubrzanom nestajanju. To je ta „linija manjeg otpora“, mogu slobodno da tvrdim: najopakije đavolje oružije u bespoštednoj borbi za ljudske duše. Trik broj dva je da nas ubedi kako ne postoji, ali o tome drugi put. Uostalom, nije to moja ideja, čitajte Getea, Mana, Dostojevskog…
Međutim, što se tiče „patkice“ to je opet sukob DSa i SNSa, nove vlasti koja predstavlja „Beograd na vodi“ i arapski sumnjivi kapital i bivše, koja se javlja u vidu žute patke pozamljene iz Brazila, a smislili su je isti oni koji su nam uvalili gore pomenute mete i zabili OTPORašku pesnicu tamo gde će uskoro da nas ubeđuju kako treba deca da se rađaju. Model vagine, biće prevaziđen. Vagina je pase, a nauka će napraviti anusnu decu, koja neće moći sama da se reprodukuju. Agenda postoji, načelni plan se nazire – nije dobar po većinu svetske populacije. To je ono što izvesno znamo, sudeći samo po posledicama.

otporotpor02

Mi smo, dakle, zaboravili da je sve isto, upravo zato, jer je sve isto.

GetAttachmentGetAttachment (1)21617_10208243529228926_4226310048115219769_nVučić-gajba6e0253695c197f40cf7903e7ff135fef757z468_ivica-Dacic-I-Slobodan-Milosevicivica-dacic-zaspao-foto-dragana-udovicic-1466282730-932263vulin

13344781_1098439660228330_1400808700774385258_n
BUUUUUUUUU!!!

Što lepo nije upisao dramaturgiju, režiju, ili glumu? Samo malo da „sjaše“, što bi rekla Ceca Karleuši. Em ružan, em katastrofalna dikcija, em potpuno besadržajan, em slaže dok trepne. Onih 48 sati za hvatanje ubice Grandove pevačice, sad je postalo nedelju dana za vatanje fantoma iz Savamale. Fantom-faraon, dao je nebrojeno izjava, ali mi i dalje ne znamo ko je odgovoran, kao i da li će uopšte biti procesuiran.

Phantom Love

 

Toliko reči, a ništa konkretno nije rekao, sem da su pronašli prave vlasnike i da će odgovorni odgovarati. Pa, stvarno, jel nas ovaj naš tiranin baš za_ebava? Opet sam ga provalila, sad je s Vebera prešao na Platonov stav, donet na osnovu ličnog iskustva, da za ostvarivanje reformi ima veće šanse tamo gde vlada tiranin, jedan čovek, nego u demokratiji. Platon kaže, a Vučić veruje da je baš on taj: „A tiranin, neka bude mlad, neka ima dobro pamćenje, neka lako shvata, neka bude hrabar i po prirodi plemenite duše“. On sebe, dakle, zaista tako vidi.
Izgleda da je moj gornji opis proizvod neke halucinacije, a ne čulnog opažaja. Ako bi neko posmatrao iz daljine naš unutrašnji politički tok, činilo bi mu se da sve miruje. I reforme miruju. Integracije isto miruju. Briselski sporazum nikad mirniji. Neko bi rakao – pa ovde vlada savršen mir! Međutim, iako se nama čini da padamo u adske ponore brzinom većom od brzine svetlosti, naš premijer ubeđuje u suprotno, kaže: „Dosta je pada, potreban nam je let“! Let u svetlu budućnost, ili „iznad kukavičijeg gnezda“? Znate, radi se o letenju, a mi ne znamo da li letimo, ili sanjamo (da letimo)? Možda sanjamo da sanjamo da letimo? Dakle, u novom mandatu premijer nam garantuje da će uspešno upravljati ne samo našim čulnim doživljajima, već i nesvesnim sadržajima. Na primer, umesto da vidimo kako su se cene povećale, mi vidimo samo njegove palčeve i kažiprste spojene u trougao (kiluminatski gest broj 1), vidimo samo odsjaj strogosti na staklima njegovih naočara. Pravnik koji se nikad pravom nije bavio, što se precizno odražava na pravni poredak, koji u ovoj državi i dalje ne postoji, čim nam glumci padaju za kokain, a narko bosovi i gnjide tajkunske bivaju oslobođeni poreza. Isto tako, još jedan primer ovog ludila je neshvatljiva nesposobnost policije u slučaju ubistva Grandove pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, iako je po premijerovim rečima ubica uhvaćen odavno, a organi rade svoj posao. Opet laž. Organi ne rade svoj posao, jer istragu preuzima negovateljica starih lica iz Beča. U narodu već prozvana „inspoktorka Rada“, poreklom iz okoline Šapca, navodi potencijalno prvog osumnjičenog da joj otvori dveri svog mesijanskog kompleksa. Ali, nema samo on mesijanski kompleks. Pogodićete, ima ga i naš opet izabrani premijer. Reči dotičnog, vrlo lako se mogu staviti pod navodnike nekog od premijerovih nadahnutih govora: „Nisam tu zbog bola, nego da bi (gde je „h“?) dao ključ spasenja drugima da neosete (Z.M. je dakle i nepismen) bol. Jer ono što je mene spas’lo, spaŠće sve“.
Zaista verujem da će spasti sve kulise vaših prljavih poslova. Da će spasti silikonske maske, koje služe za podvođenje i prostituciju na nacionalnim frekvencijama, umesto da se prostitucija legalizuje, kao i kanabis, pa ćeš da vidiš kako BDP leti u nebo! Opet sve se nekako mota oko te Hepi televizije, koja uveliko vrši gore pomenuti kulturni i duhovni genocid. Mi ništa ne preduzimamo, umesto tamo da im uletimo i izbičujemo one gologuze ober kurve. Ali, to smo samo mi…
Mi kojima je svejedno što ne znamo ni gde je bio Stari Ras, Nemanjina prestonica, temelj naše državotvornosti, ili što nam 2016. Legija iz zatvora dobacuje kako je pravi Đinđićev ubica u organizaciji britanske ambasade prebačen fantomskim avionom u London. A, izgleda da je Stari Ras bio upravo na mesu Novog Pazara, pa sad može da ugrozi slojeve ISISa na Zukorlićevom časnom obrazu. Podrazumeva se, arheološki radovi su obustavljeni, tako da sve opet stoji, miruje, iako mi zapravo letimo. U kvalitativnom smislu svakako sve stoji, jer sranje je sranje, sa ili bez kralja šećera, koji nas kljuka Monsantom.
Problem je što, počevši od bivšeg premijera Živkovića do Maje Gojković Preletačević, mnogi sede u skupštinskim klupama da ne bi otišli u zatvor, jer su učestvovali u raznim pljačkama uglavnom države i uspešnih pojedinaca i jer JUL je kul.
Problem je i u tome što nam škole izgledaju kao da su iz Alepa, a zatvori kao luksuzni futuristički apartmani.
Sve, sve, neka se sve sruši pod našim nejakim nogama i ode do sto đavola, ali niko više ne može da trpi njegov dramatičan ton. Izludeo nas je! To sam htela da kažem, i njega najlepše zamolim da smanji populistički doživljaj. Sve to može, a da ne ližeš patos…samo sam htela to da kažem… Budi ti tiranin, nema frke, nama takav i treba, ali ne liži patos (ni antički, ni sadašnji)!
Mada, koliko vidim, polako se osvešćuješ, bar si iznervirao Devenporta i Skota…bojim se prekasno…

Irina Marković

Leave a Reply