Bogdanović na izbornoj konferencji DPS-a u Mojkovcu poručio: Odlazeća Vlada radila za tuđe, a protiv državnih i nacionalnih interesa Crne Gore

Aleksandar Bogdanović
Na juče održanoj opštinskoj Izbornoj konferenciji Demokratske partija socijalista u Mojkovcu generalni sekretar te partije, Aleksandar Bogdanović, između ostalog, pomenuo je i odlazeću Vladu koja je formirana nakon 30. avgusta 2020. godine, za koju je rekao da je samo potvrdila ono na što je DPS sugerisao i nagovještavao 30 godina. Saopštio je da se mirnom tranzicijom vlasti, za koju je rekao da je najveći demokratski kapital te partije, pružila šansa i onima koji su se 30 godina borili da dođu na poziciju izvršne vlasti.
„Time smo pokazali da smo drugačiji od ostalih, da baštinimo demokratske vrijednosti, da pokazujemo izraz demokratske kulture i dostojanstva. Upravo tom mirnom tranzicijom vlasti pokušali smo ipak da dođemo do određene kohabitacije i pružimo šansu onima koji su nastupili nakon odlaska sa vlasti DPS-a i njenih tradicionalnih koalicionih partnera“, rekao je Bogdanović.
Generalni sekretar DPS je saopštio da je odlazeća Vlada potrošila svoje vrijeme zato što je radila u službi tuđih interesa, i okarakterisao je nedobronamjernom, licemjernom, te konstatovao da nije ostvarila niti jedan jedini rezultat u bilo kojoj sferi svog djelovanja.
„Obećali smo da će ta Vlada pasti, što je možda tada djelovalo nemoguće i na nivou fikcije u koju mnogi nijesu vjerovali onda kada smo govorili da ova i ovakva Vlada ne može da opstane na takav način i da je neophodno da skratimo vrijemo propadanja države koji je rad takve Vlade izazvao“ – kazao je Bogdanović.
On ja zaključio da nije samo bitno što je Vlada oborena, nego da je mnogo bitno da sada pričamo o tome nakon samo šestnaest mjeseci djelovanja jedne ovako, kako je to ocijenio, pogubne Vlade koja je ugrozila vitalne državne i nacionalne interese, kaže se u saopštenju DPS-a.
Bogdanović je boravio u Mojkovcu povodom lokalne izborne konferencije DPS-a, koja je izabrala novi Opštinski odbor od 61 člana.
Bogdanović na Izbornoj konferenciji DPS-a u Mojkovcu

Leave a Reply