Abazović u Pećkoj patrijašiji: Da vaskrsne dobro u svima nama

(Foto: gov.me)
Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetio je Pećku patrijaršiju Srpske pravoslavne crkve, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem i predsjednikom Opštine Peć Gazmendom Muhadžerijem. Prethodno je premijer posjetio katedralu Majke Tereze i Čaršijsku džamiju u Prištini.

Premijera Abazovića u sjedištu Pećke patrijaršije dočekali su episkop hvostanski i vikar Patrijarha srpskog Aleksej i igumanija Pećke patrijaršije Haritina.
Abazović je istakao da mu čini čast i zadovoljstvo što je danas u posjeti Pećkoj patrijaršiji, napominjući da je uoči radne posjete Republici Kosovo imao želju da obiđe sve tri velike vjerske zajednice. Premijer je iskoristio priliku da vladici i sveštenstvu čestita predstojeći Vaskrs.
„Svi imamo obavezu da širimo ljubav, uspostavljamo mostove, ne zaboravljamo da smo ljudi i gradimo zajednicu koja je dobra za sve“, naglasio je premijer, dodajući želju da vaskrsne dobro u svima nama.
(Foto: gov.me)
On je posebno naznačio važnost dobre komunikacije između lokalne zajednice i Pećke patrijaršije i naveo da se Crna Gora trudi da pomogne u dobru i da samo u dobru treba da se takmičimo.
Vladika Aleksej je u razgovoru sa crnogorskom i delegacijom Opštine Peć istakao da je potrebno da svi nađemo dobro u nama i da smo od Boga svi pozvani da budemo mirotvorci, ističući da ne smijemo skrenuti sa tog puta.
Ministar Goran Đurović je naveo da se Vlada Crne Gore trudi da promoviše kosmopolitske vrijednosti i istakao nadu da će se taj duh slobodarstva, pomirenja i ljubavi proširiti u potpunosti regionom i da ćemo svi zajedno zaboraviti podjele, animozitete i svi živjeti složno i srećno.
(Foto: gov.me)

Izvor:RTCG

Leave a Reply