Zagrebačka ,,Tvornica“ ugostila Yu grupu, Željka Bebeka, Nena Belana, Parni valjak i bend Opća opasnost

Spektakl povodom 100 000 prodatih primjeraka edicije “The Ultimate Collection Live!” održan u četvrtak u Zagrebu

Zika-jelic-620x350
Foto: Krume Ivanovski Photography

U četvrtak je u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici održan veliki, troipočasovni koncert “The Ultimate Collection Live!”, povodom 100.000 prodatih primjeraka ove edicije, na kom su nastupili ,,Opća Opasnost“, Neno Belan, Željko Bebek, ,,Yu grupa“ i “Parni valjak”.

Koncert kojim je obilježen veliki uspjeh edicije “The Ultimate Collection” počeo je nastupom jednog od najvećih hrvatskih sastava, hard rok benda “Opća opasnost“. Pero, Žiža i ekipa su mini nastup otvorili aktuelnim singlom “Gubim tlo pod nogama“, da bi uslijedila neprolazna balada “Jednom kad noć“, koja je našla svoje mjesto u ovoj ediciji, zatim takođe veoma popularan laganić “Pobjego sam”, “Uzalud sunce sja” i “Preživio sam“. Njihovi fanovi se već uveliko zagrijevaju za  najveći koncert benda u karijeri, 17. septembra na zagrebačkoj Šalati.

Neno Belan i “Fiumens” rasplesali su publiku hitovima poput “Rijeka snova”, “Stojim na kantunu”, “Divojka s juga”, “Ela E”… Kao poseban gost nastupio je Željko Bebek. Akustične verzije hitova iz perioda “Dugmeta – Selma”, “Ima neka tajna veza”, “Loše vino” tako su dobro primljene, da je legendarni pjevač na bis izveo, interesantno, “Ružica si bila“. Sjećamo se, pjesmu je svojevremeno na ploči “Dugmića” otpjevao Alen Islamović, ali je, u poslednje vrijeme, možemo nerijetko čuti u Bebekovom repertoaru.

Zeljko-Bebek-2
Foto: Krume Ivanovski Photography

Veliku naklonost publike osjetila je, zatim, “YU grupa” koja je, prije nekoliko mjeseci, imala sjajan, prvi “posleratni” koncert u Zagrebu. Najdugovječniji bend na ovim prostorima je, uz provjerene hitove, izveo i pjesmu “Ko” sa aktuelnog izdanja “Evo, stojim tu“.

yu-grupa
Foto: Krume Ivanovski Photography

Koncert je trijumfalno okončao “Parni valjak“. Mini nastup započele su “Zastave“, a završila, na bis, “Prokleta nedelja“. Svim izvođačima uručene su prigodne nagrade izdavačke kuće “Croatia Records”.

Parni-valjak
Foto: Krume Ivanovski Photography

Prethodno, u prostorijama “Croatia Recordsa” je otvoren novi audiovizuelni CMC studio, i svečano su dodijeljena priznanja mnogim slavnim muzičarima sa regionalne scene. Nagrade je uručio direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac. Priznanja su, pored učesnika koncerta, primili i članovi “Idola”, “Divljih jagoda”, “Crvene jabuke”, “Psihomodo popa”, Kornelije Bata Kovač…

 

Izvor: Milan Ćunković, telegraf.rs

Leave a Reply