Više od 10.000 građana podržalo kandidaturu Šobića za Trinaestojulsku nagradu

Prijatelji i poštovaoci Miladina Šobića predali su danas Ministarstvu kulture više od 5.000 potpisanih inicijativa da naš legendarni kantautor postane kadidat za dobijanje najvećeg crnogorskog priznanja, Trinaestojulske nagrade

aea08fd1-ff9d-4425-b22b-d94c440bc675
Foto: www.cdm.me

Grupa mladih Nikšićana koja je krenula ispred Montenegro paba prema Cetinju, kaže za Dnevne novine da taj broj umnogome prelazi 10.000, ukoliko bi dodali potpise koji su poslati elektronski, te da oni konstantno pristižu sa svih strana.

Inicijativa „Od druga do druga“ pokrenuta je prošlog četvrtka u nikšićkom Montenegro pabu, i od tada se velikom brzinom proširila i van granica Crne Gore. Osim u Nikšiću, gdje se potpisivalo na trgovima, bolnicama, kafićima, i mnogim drugim mjestima, ideja je odjeknula i u inostranstvu.

Grupa od desetak mladih ljudi danas je organizovanim prevozom otputovala na Cetinje, gdje su predali prikupljene potpise.

„Svima nam je zadovljstvo što smo dio inicijative koja je ujedinila Crnu Goru- i geografski i generacijski. Svjedoci smo da je ova inicijativa bila podržana i daleko izvan granica Crne Gore. Drago nam je što je krenula iz našeg Nikšića ka našem Nikšićaninu, ali ipak vrijednost našeg Miladina je upravo u tome što je jednako poznat i poštovan i u Nikšiću, i na Cetinju, Dubrovniku, Podgorici, Sarajevu, Pljevljima, Kotoru.. među svim generacijama“, kazali su poštovaoci Šobićevog lika i djela.

U samo nekoliko dana od njenog pokretanja, Inicijativa je napravila mostove među ljudima i u Crnoj Gori, a i šire. „Zato odajemo priznanje pokretačima ove inicijative. Nastavićemo da gradimo mostove koji spajaju, šire ljubav i dobru energiju. Svi smo jedinstveni. Svi smo Miladin“, poručuju mladi iz Nikšića.

Izvor: Dnevne novine, cdm.me

Leave a Reply