Unutrastranački izbori u DPS-u: Živković predsjednik, potpredsjednici Vuković – Kuč, Eraković, Dizdarević i Vuković

(Foto: TVCG)

Kandidati za četiri potpredsjednička mjesta u DPS-u bili su Elvir Zvrko, Aleksandra Vuković Kuč, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević, Jevto Eraković i Ivan Vuković.
Zvrko je dobio 4.830 glasova, ili 28,7 odsto. Vuković Kuč je dobila 10.723 glasa, ili 63, 94 odsto. Dizdarević je dobio 6.016 glasova ili 35,07 odsto, Raičević je dobio 6.506 glasova, ili 38,6 odsto. Eraković je dobio 9.864 glasa, ili 58,6 odsto. Vuković je dobio 10.824 glasa ili 64,29 odsto. 
Živković: Izbor predsjednika odbora do 15. aprila, jasno je da smo jedinstveni 
Nakon izbora, Živković je rekao da je svima jasno da je DPS ostala jedinstvena i da je spremna da se nosi sa svim političkim izazovima. Kazao je da DPS ima snagu i sposobnost da donosi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore. 
„DPS će imati nešto izmijenjen pristup djelovanja a u narednih 20-ak dana ekipiraćemo ekspertske timove“, kaže Živković. 
On je rekao da DPS izlazi još kvalitetnija i jača nakon ovih izbora. Navodi da će se DPS vratiti na pozicije odlučivanja.
„Za mene je ovo lično velika odgovornost posebno ako znamo da je DPS državotvotrna partija“, rekao je Živković. 
On je naglasio da će se 15. aprila izabrati novi predsjednici opštinskih odbora. Sledeći korak je, kazao je, kongres i formiranje Glavnog odbora, a datum će utvrđivati na sjednicama organa. 
„Mi smo utemeljili ono što je osnovna platforma u Crnoj Gori. Bićemo još vioše posvećeni terenskom radu i problemima građana i građanki Crne Gore“, rekao je Živković.  
Pravo glasa iskoristilo 71,78 odsto članova
Pravo glasa imalo je 23.344 članova DPS Crne Gore, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto. Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u opšitinskim odborima 17,77 odsto, a pismom 0,02 odsto. 
Rezultate unutrastranačkih izbora u Demokratskoj partiji socijalista novinarima je saopštio poslanik stranke Nikola Milović. 
Milović je ranije danas za TVCG rekao da su ovo prvi i neposredni direktni unutarpartijski izbori u Crnoj Gori.
„Time smatramo da uvodimo jedan potpuno novi impuls na političkoj sceni, kojim se potvrđuje demokratizacija i naše partije i onoga što je vezano za politički život u Crnoj Gori, gdje će naši članovi, njih ukupno 23.344, moći da ostvare svoje pravo i da izaberu predsjednika partije i četiri potpredsjednika partije“, kazao je Milović.
On navodi da su upravo željeli da budu modernija partija i odlučili se za neposredne izbore u „kojima članstvo te partije “ima mogućnost da bira onoga koga želi“.
Iz DPS-a su saopštili da su jutros u osam sati otvorena birališta u svih 25 gradova u Crnoj Gori.
Glasanje je, kako su dodali, moguće izvršiti i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije.
Iz DPS-a su kazali da je glasanje završeno u 20 sati. 

Izvor: RTCG

Leave a Reply