U Veneciji ovacije filmu Mela Gibsona

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku

Foto: theguardian.com

Drama “Hacksaw Ridge” Mela Gibsona dobila je 10-minutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava rijetkost na festivalima tog tipa, javlja B92.

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku.

“Hacksaw Ridge” oslikava stvarni život Dezmonda T. Dosa, pacifistu koji se pozvao na prigovor savjesti i uprkos tome što nije nosio oružje, uspio da spasi 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Garfild, koji tumači ovu ulogu kaže da je Dezmond Dos jednostavan čojvek.

“Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čovjeku život”, rekao je Garfild na konferenciji za novinare.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbjegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

“Čovjek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja… Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspio”, rekao je Gibson.

Izvor: vijesti.me

Leave a Reply