Stanišić: Prije odlaska u svemir očistite put za Dobrilovinu

Odron u mjestu Sokolovina

Predsjednik Mjesne zajednice Dobrilovina Vladimir Stanišić ukazao je na to da prekid saobraćaja na tom putnom pravcu traje više od sedam dana i zamolio premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da se „prije kretanja u svemir javi kako bi po njemu poslali hranu i ljekove iz Mojkovca za Dobrilovinu“.
– Obraćam se ovim putem nekome, a kome nijesam siguran, jer od 2020, za sve je nadležan neko drugi. Saobraćaj na putu Mojkovac – Đurđevića Tara u prekidu je zbog odrona u mjestu Sokolovina kod Dobrilovine. Na tom mjestu isti problem postoji decenijama i nije se desilo ništa novo – kazao je Stanišić.
On je istakao da je ranije u ovakvim slučajevima saobraćaj bio u prekidu u kratkom vremenskom periodu, te da su mašine preduzeća za puteve posao rješavale ekspresno.
– Povodom ovoga što se dešava, obratio sam se i Opštini Mojkovac, međutim, izjasnili su se da nijesu nadležni – dodao je predsjednik Mjesne zajednice Dobrilovina.
On je ukazao na to da u ovom selu žive stariji ljudi i da će im biti potrebna i medicinska pomoć, kao i da su na izmaku zalihe hrane i ljekova.
– U vezi svega navedenog molimo „nekoga“ da nam pomogne i što prije omogući da ostvarimo jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo slobode kretanja. Posebnu molbu imamo za tehničkog premijera Dritana Abazovića da se javi prije kretanja u svemir kako bi po njemu poslali hranu i ljekove iz Mojkovca za Dobrilovinu – zaključio je Stanišić.

Leave a Reply