Sezona uspješna – ocijenio Abazović: Kolašin je crnogorski Davos

Abazović u Kolašinu
Foto: gov.me

olašin postaje prestižno mjesto za zimski turizam, poručio je premijer Dritan Abazović. Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurovića posjetili su danas skijalište Kolašin 1600.
Premijer je kazao da ovih dana svjedočimo nečemu što smo dugo priželjkivali i da je skijalište u Kolašinu prepuno skijaša i turista.
“Ne samo da je uspješna turistička sezona nego su juče i oboreni rekordi. Sve što se dešavalo prethodnih sedam dana govori da Crna Gora i Kolašin postaju prestižno mjesto za zimski turizam”, naveo je Abazović.
Najavio je i da će se raditi na poboljšanju infrastrukture i dodao kako se nada da ćemo narednu sezonu dočekati sa tunelom koji povezuje Andrijevicu i Berane.
“Mislim da Crna Gora dobija svoj Davos. Kolašin je Davos Crne Gore i bolje mjesto od Davosa”, kazao je Abazović.

Đurović i Vukadinović
Foto: gov.me
Đurović: Blizu smo da pariramo Jahorini, Kopaoniku pa i da ih prestignemo
„Blizu smo da pariramo regionu, Jahorini, Kopaoniku, mislim da ćemo brzo da ih prestignemo“, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom posjete skijalištima u Kolašinu.
Ono je poručio da je cilj Vlade da to ne bude regialno već evropsko i svjetsko skijalište.
Đurović je uputio izvinjenje onima koji su čekali u gužvama na putu ka skijalištima u Kolašinu i poručio da će Vlada učiniti sve da poboljša infrastrukturu.
„Takav je kapacitet trenutno ali u narednom periodu ćemo se potruditi da poboljšamo infrastrukturu, da ćemo se potruditi da naredne godine imamo spremnu novu garažu, da imao još više ugostiteljskih objekata“, kazao je Đurović.
Foto: gov.me
On je istakao da je Kolašin blizu da parira skijalištima u regionu.
„Blizu smo da pariramo regionu, Jahorini, Kopaoniku. Mislim da ćemo brzo da ih prestignemo. Ono čemu težimo nije da ovo ne bude regialno već evropsko i svjetsko skijalište. Naša je težnja da popravimo, napravimo infrastrukturu, da Crnu Goru poboljšamo u turističkom smislu i da Crna Gora živi 365 dana ful turizma i mislim da smo na pravom putu održivog i stabilnog turizma u Crnoj Gori“, kazao je Đurović.

Izvor:RTCG

Leave a Reply