Proslavili peti rođendan: Publika pjevala uglas sa KIC-pop horom

Foto: KIC Budo Tomović
“Nakon duže pauze u nastupima (zbog korone), hor je sinoć ponovo blistao u punoj sali KIC-a, u svom prepoznatljivom maniru,  energično i emotivno izvodeći oko 25 pjesama, pred probirljivom i znalačkom podgoričkom publikom, a u predivnoj vizuelnoj scenografiji”, kazali su nam iz KIC-a Budo Tomović.
Pod rukovodstvom dirigentice Zoje Đurović hor je rođendansko veče otvorio  svojom  himnom ,,Muzika”, a potom su uslijedile pjesme ,,Naša Podgorica”, premijerno izvođenje autorskog djela Zdravka Đuranovića, potom popularni hit  akadama ,,Titograd”, „Mene voljela“ Nenada Kneževića Kneza. “Želja hora je bila da posebno istaknu važnost domaćih autora i kompozitora”mavodi se u saopštenju.
Pored starog, a obnovljenog repertoara hora, i pjesama “Zlatni dan”, “Negativ”, “Devojko mala”, „Dođi u 5 do 5“, mogle su se čuti i nove numere hora poput: ,,Gipsy song”, “Volio je ženu svog života”, “Hava nagila”,  “Ani more nuse”, kao i vanvremenski svjetski hitovi – We are the champions, City of stars i Freedom. 
“Ni rođendanski koncert „Pjevajmo i budimo bolji ljudi“ nije se mogao zamisliti bez antifašističkog repertoara koji je postao svojevrsna lična karta KIC POP HORA i zahvaljujući kojem je stekao veliku popularnost širom regiona. Hor je sinoć, u tom bloku, najprije a kapela, izuzetno emotivno izveo “Konjuh planinom”, a potom i „Kraj Sutjeske hladne vode“, „Po šumama i gorama“, „Bella ciao”, „Zemljo moja” i „Računajte na nas”, uz pratnju maestra Aleksandra Saše Magovčevića na harmonici i svesrdnu podršku publike”, navodi se u saopštenju.
Foto: KIC Budo Tomović
U muzičko scenskom spektaklu KIC pop hora učestvovali su i njihovi gosti:  Bato Vujošević, Jovan Aleksić, Tamara Pavićević, Mila Nikić i klapa Kamerton, dok je moderator večeri bio popularni radio voditelj Božo Bulatović.  
“Pedesetak horista se iskreno potrudilo da, kao jedan, donesu muzičku magiju na veliku scenu KIC-a, uz pomoć dirigentice Đurović, vrijedno radeći mjesecima unazad kako bi zablistali i opravdali status koji uživaju među brojnom publikom. Cijeli ovaj projekat ne bi bio moguć ni bez posvećenog menadžerskog tima hora Snežane Burzan Vuksanović i Sanje Radusinović, što ponovo dokazuje da je ovaj hor jedna velika muzička porodica u kojoj se svi međusobno podržavaju, ali i vrijedno i istrajno rade svih ovih godina”, navodi se u saopštenju KIC-a. 

Leave a Reply