Promocijom knjige TRAGom u Mojkovcu, priređen omaž dr Mirku Jakovljeviću

Sa promocije knjige TRAGom posvećene dr Mirku Jakovljeviću,govori mr Amer Ramusović

U znak sjećanja na prije godinu dana preminuog istaknutog stvaraoca i publicistu dr Mirka Jaovljevića u Mojkovcu je promovisana knjiga „TRAGom Mirka Jakovljevića“ kojom su njegovi prijatelji i kolege:
Prof. dr Vedada Baraković
Prof. dr Boban Tomić
Prof. dr Draško Došljak
mr Željko Rutović
a u ime priređivača knjige mr Amer Ramusović, i medijator Dragan Mitov Đurović,
obilježili godišnjicu smrti doc. dr Mirka Jakovljevića, univerzitetskog profesora, naučnog radnika, dugogodišnjeg novinara i osnivača više medija u Srbiji i Crnoj Gori.


Mr Željko Rutović govori o Jakovljeviću

,,Poslednje dvije decenije svog radnog i životng vijeka vezao je za Crnu Goru, Kolašin i Mojkovac, a zadnjih godina posvetio se posebno univerziteskom radu i profesuri na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu, kao rukovodilac studijskog programa u Bijelom Polju.
Svojim djelom i životom borio se za dostojanstvo Crne Gore, njenu nezavisnost i međunarodni ugled. Novinarstvom je počeo da se bavi 1993.godine. Živio je i radio u Kolašinu.
Pamtićemo ga kao vrsnog profesionalca, publicistu, novinara i urednika, ali prije svega kao velikog, dobrog i vaspitanog čovjeka, timskog radnika, druga i prijatelja, strpljivog kolegu, kao novinara pored kojeg su stasavale mnoge generacije“ -istakli su govornici između ostalog na danu i i promociji knjige posvećene dr Jakovljeviću.
Veliko interesovanje

Brojne riječi zahvalnosti govornici su uputili njegovoj supruzi dr Jeleni Zindović.
Medijator , Dragan Mitov Đurović

Organizatori su izrazili zahvalnost Mladenu Blaževiću na pripremi omaža i promociji kknjige.

Leave a Reply