Promocija albuma Miladina Šobića u Novom Sadu

Foto: kurir.rs

Promocija albuma „Ožiljak“ i „Umjesto gluposti“, crnogorskog kantautora Miladina Šobića, održaće se u Velikom holu SPENS-a, u Novom Sadu ispred Gradske kafene u nedjelju, 22. februara sa početkom u 11 sati. Ulaz je besplatan.

Kantautor Miladin Šobić bio je jedan od najupečatljivijih i najpoznatijih izvođača 70-ih i 80-ih godina na ovim prostorima.

Poslije tridesetogodišnjeg ćutanja prvi put je objavio album. U pitanju je dupli kompakt disk „Ožiljak“ i“ Umjesto gluposti“, digitalizovano izdanje.

Organizator promocije Šobićevog albuma je Udruženje Crnogoraca Novog Sada.

Zanimljivo je za ovog kantautora da, iako se potpuno povukao sa muzičke i javne scene, nikada nije prestao da gubi zaljubljenike u njegovu muziku. Takođe nije prestao da stvara muziku, iako je nije objavljivao.

Sada se prvi put pojavilo digitalizovano izdanje njegovih albuma. Na ovoj promociji nastupiće njegov svojevrsni nasljednik Vanja Radovanović. On će izvesti čitav opus i starih i novih Šobićevih pjesama. Kao gosti i prijatelji govoriće Anđelko Maletić, poznati muzičar Dragoljub Đuričić i glumac Branko Babić.

Takođe, 22. februara, u 13 časova u organizaciji UCGNS u Gradskoj kafani u Novom Sadu održaće se i KačamakFest, manifestacija koja je dio projekta “Crnogorska jela na vojvođanskoj trpezi”.

Biće organizovana besplatna konzumacija tradicionalnog crnogorskoj jela kačamaka tučanika uz kulturno-umjetnički program.

Izvor: cdm.me

Leave a Reply