Prijestonica organizuje NAFF 2015

Foto: nashvillefilmfestival.org

Deseti festival animiranog filma, NAFF 2015, biće održan od 27. juna do 3. jula u Cetinju, na Dvorskom trgu, gdje će svako veče u terminu od 21 čas biti prikazivane besplatne projekcije. Cetinje će zajedno sa Dubrovnikom, Mostarom, Ramom i Neumom biti domaćin ovog najznačajnijeg u regionu Festivala animiranog filma.

Međunarodni festival animiranog filma organizuje Prijestonica Cetinje, a prvi put se organizuje istovremeno u tri države, kroz partnerstvo organizatora i gradskih uprava Neuma, Dubrovnika, Cetinja, Mostara i Rame.

,,NAFF 2015 okuplja autore animiranog filma iz 25 zemalja svijeta, koji će se publici predstaviti sa 52 filma. Posjetioci Festivala će biti u prilici da svake večeri pogledaju po osam do dvanaest filmova, među kojima su djela najznačajnijih autora animacije iz Evrope i svijeta”, najavljuju organizatori.

Na jubilarnom Festivalu animiranog filma takmičari će se nadmetati i biti nagrađeni u osam kategorija – Grand prix NAFF 2015, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija gline-lutke, najbolja muzika, najbolji studentski film, nagrada za  likovnost i nagrada publike.

Publika tri regije moći će da uživa u filmovima iz Argentine, Bosne i Hercegovine, Belgije, Brazila, Francuske, Holandije, Hrvatske, Indije, Irana, Irske, Italije, Izraela, Japana, Mađarske, Meksika, Moldavije, Njemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, SAD-a, Slovačke, Španije, Švajcarske i Velike Britanije.

Svečano otvaranje Festivala je zakazano za 27. jun u 20 časova i 30 minuta, čime ujedno počinje i ovogodišnje izdanje tradicionalnog programa ,,Ljeto u Prijestonici”.

Bojana Obradović

Leave a Reply