Premijerski sat: Spajić danas pred poslanicima

Spajić (Foto: Skupština Crne Gore)

Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici prvog redovnog zasijedanja Skupštine u ovoj godini. Prenos sjednice možete pratiti na Parlamentarnom kanalu RTCG.
Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković pitaće Spajića da li će podnijeti ostavku ukoliko Upravni sud utvrdi da je nezakonito postupao prilikom imenovanja vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radović.
Živković pitao je i da li Vlada i parlamentarna većina imaju usaglašene politike od kojih umnogome zavise ubrzanje procesa integracija, evroatlaska orijentacija spoljne politike i kredibilno članstvo u NATO.
„Da li biste bili spremni da predložite razrješenje onih koji odstupaju u Vladi od ovih ciljeva koje ste proklamovali na početku svog mandata“, naveo je Živković.
Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković pitaće Spajića kako planira da zaštiti crnogorsko društvo, izborni sistem i demokratiju od subverznih djelovanja, kojima se svjedočilo tokom afere Do Kvon.
Predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića interesuje da li je u planu potpisivanje međudržavnog Sporazuma sa Srbijom o dvojnom drzavljanstvu.
Lider Građanskog pokreta URA pitaće Spajića „kakva je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore“.
Šef kluba poslanika Socijaldemokrata Boris Mugoša pitanje premijera kako će i na koji način biti ispunjeno jedno od vaših ključnih obecanja, a to je puna zaposlenost, odnosno stopa nezaposlenosti ispod četiri odsto. 
„Jedno od ključnih obećanja Spajića, tokom predizborne kampanje, je bilo puna zaposlenost (stopa nezaposlenosti ispod četiri odsto). Zvanični podaci govore da je stopa registrovane nezaposlenosti u Cmoj Gori preko 13 odsto, a da je ukupan broj nezaposlenih građanki i građana oko 38.000“, kazao je on. 
Poslanica nezavisnog kluba poslanika Jevrosima Pejović pitala je Spajića sljedeće: 
„S obzirom na potrebu da se osigura praćenje i identifikovanje kriptoimovine, kako bi se spriječilo pranje novca, finansiranje terorizma i druga krivična djela, da li Vlada preduzima aktivnosti na izradi normative koja uređuje oblast digitalne imovine i šta percipirate kao najveće izazove u ovom segmentu?
Damira Gutića iz Bošnjačke stranke zanima da li Crna Gora temelji ambicioznu agendu izgradnje saobraćajne infrastrukture u narednom periodu, imajući u vidu kapacitete budžeta koji ove godine planira kapitalna ulaganja od 7,1 odsto, a slične projekcije su i za naredne dvije godine.
Poslanik kluba HGI i DUA Mehmet Zenka upitao je hoće li za vrijeme premijerskog mandata opštine moći da gazduju svojim morskim dobrom?

Izvor: RTCG

Leave a Reply