Predstavljen projekat za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu


Konferencija povodom predstavljanja projekta “Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta” održana je danas u Mojkovcu.
 
Ovaj projekat ima za cilj da obezbijedi podršku poslodavcima u dvije partnerske opštine za obuku na radnom mjestu i kreiranje novih radnih mjesta kroz grant šeme, podstakne unapređenje znanja, vještina i kompetencija nezaposlenih odraslih lica za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost u Kolašinu i Mojkovcu, kao i da promoviše aktivne mjere tržišta rada i podstakne bolju saradnju sa privatnim privrednim subjektima kroz prenos naučenih lekcija i dalji razvoj politike zapošljavanja.
 
Delić i Ristić
Govoreći o važnosti projekta, predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić naglasio je, da je projekat izuzetno značajan za Opštinu Mojkovac jer predstavlja jedan dio odgovora na možda i najveci izazov sa kojim se kao lokalna uprava susreću , a to je kako podstaći otvaranje održivih radnih mjesta . 
„Vaš trud da održite svoje biznise u vremenu u kom je vaše poslovanje dodatno otežano i pandemijom i globalnim tokovima koji utiču na našu ekonomiju , jako nam je značajan a interesovanje koje ste iskazali današnjim prisustvom ukazuje da ćemo, vjerujući u partnerski odnos, zajednički nastaviti da unapređujemo našu lokalnu zajednicu u cjelini“, rekao je Delić okupljenima. 
Ovaj događaj bio je i prilika da se pored Projekta, predstavi i Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu koji je objavljen 01. aprila 2022. godine i trajaće do 15. aprila (do 14h).
Savjetnica za razvoj, implementaciju, i izvještavanje projekata, Milica Ristić navela je da je implementacija projekta započela u novembru mjesecu 2021. godine i da se sada ulazi u realizaciju glavnih aktivnosti. Za poslodavce sa teritorije opštine Mojkovac kroz projekat je obezbijeđeno 100.000,00 €. Nakon ovog poziva biće raspisan i javni poziv za nezaposlena lica sa evidencije ZZZCG (filijala Mojkovac) sa kojma će poslodavci koji dobiju bespovratna sredstva sklopiti ugovore.
 
Ona je pojasnila uslove Poziva i kriterijume prihvatljivosti za poslodavce koji su registrovani u Mojkovcu ili koji poslovnu djelatnost obavljaju na teritoriji te opštine.     

Leave a Reply