Postavljanje signalizacije: Putokazi na 35 lokacija u Podgorici

Foto: PG biro

U Podgorici je počelo postavljanje nove putokazne signalizacije  čija je vrijednost 47.026 eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Izvođač radova je kompanija „Global project“ d.o.o. iz Podgorice, a investitor je Glavni grad Podgorica i Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o.

“Putokazne table biće postavljene na saobraćajnicama koje vode ka izlazima iz Podgorice, prvenstveno u cilju informisanja učesnika u tranzitnom saobraćaju o smjeru u kojem se nalaze skretanja za druge gradove, odnosno gradska naselja”, navodi se u saopštenju.

Radovi će se izvoditi po Elaboratu saobraćajne signalizacije koji je obezbijedio Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada Podgorice, i Glavnom projektu konstrukcije nosača putokazne signalizacije, koji je obezbijedila Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o.

“Lokacije za postavljanje svake pojedinačne table su uslovljene terenskim uslovima, a kako se radi o tablama većih dimenzija, biće montirane na čelične nosače  IPB 120 i IPB 140, na armirano betonske temelje u razdjelnom, zelenom pojasu, bankini ili trotoaru”, kazali su iz Glavnog grada.

 

Leave a Reply