Počinje snimanje filma o Vladi Divljanu

Najavljen film o jednom od legendi rokenrola u kojem će učestvovati Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Mladen Juričić, Darkwood dub i drugi: Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film

Vlada-Divljan-foto-Bojana-Janjic1
Foto: rs.n1info.com

Snimanje filma „Nebeska tema“ o Vladi Divljanu počinje sredinom aprila, a premijera je planirana za jesen ove godine, saopštio je scenarista i reditelj Mladen Matičević. Svoje učešće u filmu potvrdili su Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa Ljetno kino banda Mladen Max Juričić, Darkwood dub i drugi.

„Drago mi je i počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu, čija je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu“, izjavio je Darko Rundek.

Šandorov je zajedno sa Divljanom snimio album „Tajni život A. P. Šandorova“, član je grupa Old stars bend i Nevladina organizacija, koje su pratile Vladu Divljana, i bio je njegov blizak prijatelj. „Veoma sam ponosan i srećan što ću učestvovati u dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu Mladena Matičevića, a takođe u isto vrijeme osjećam i veliku odgovornost jer ću biti dio ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike“, rekao je Šandorov.

Sa bendom „Ljetno kino“ Divljan je objavio dva izdanja (EP „Četiri godišnja doba“ i album „Live@Tvornica Kulture“) i nastupao sa velikm uspjehom širom regiona.

„Svi koji nešto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega, ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film ‘Nebeska tema’ i za koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je što nam mejl i Viber više ne trebaju“, istakao je Juričić. „Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film“, dodao je vođa sastava „Ljetno kino“.

„Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umjetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku“, rekao je Dejan Vučetić Vuča iz beogradskog sastava Darkwood dub.

Scenarista i reditelj filma „Nebeska tema“ Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani „Kako postati heroj“, „Run For Life“ i film o Arsenu Dediću „Moj zanat“. O svom novom projektu kaže da će „Nebeska tema“ biti „filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti“.

„Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada“, istakao je Matičević.

Izvor: e-novine.com

Leave a Reply