Ples ispred Delte

Foto: celebic.com

Sinoć je u 18 časova, na parkingu ispred Zare – Delta City, otvoren Drugi Festival plesa i pokreta, koji se održava 12. i 13. juna, u organizaciji plesne škole ,,Dream” iz Podgorice.  Na Festivalu će se predstaviti takmičari različitih uzrasta, kako oni od 3-4 godine, koji se prvi put takmiče, tako i oni stariji, koji su ostvarili zapažene rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima.

,,Gledaoci imaju priliku da uživaju u slatkim osvježenjima i plesnom sadržaju, a raznovrsnost stilova će ljubitelje plesa, kao i one koji to nijesu, ostaviti bez daha”, kažu organizatori Festivala.

Nakon sinoćnjeg otvaranja Festivala publika je mogla da uživa u miksu kultnih plesnih filmova, a zatim da čuje muzičke goste, Milutina Radulovića i Bojana Delića.

Plesni dio programa, u 18:45 časova, započela je Ana Radinović sa zumba kids koreografijom, a poslije nje su nastupile plesne škole ,,Dream”, ,,Elit”, ,,Buena Vista”, ,,Steps” i ,,Diva”.

Učesnici takmičenja su se predstavili različitim vrstama plesa, pa je publika vidjela salsu, latino američke igre, engleski i bečki valcer, street dens, disko dens i folklorne igre.

Večeras, drugog dana Festivala, takmičenje se nastavlja, pa će posjetioci uživati u nesvakidašnjem spoju muzike i pokreta plesnih škola ,,Body”, ,,Sonrisa”, ,,Beauty”, ,,Alisa”, ,,Matriks” i folklornog društva ,,Treptaj”.

Muzički gosti će biti Barbara Vukadinović i Ivana Popović.

,,Festival već drugi put okuplja škole i udruženja koja se bave ovom vrstom umjetnosti. Pored plesnih društava imamo i specijalne muzičke goste, tako da ne sumnjamo da će svi posjetioci moći da uživaju ova dva dana”, kaže Sanja Živković ispred plesne škole ,,Dream”. 

Bojana Obradović

Leave a Reply