Američki Federalni istražni biro saopštio je u ponedjeljak da je dobio nalog za hapšenje Metjua Mulera (38), osumnjičenog za otmicu žene iz kuće u Valeju (Kalifornija). Ime žene nije objavljeno, ali opis slučaja odgovara poznatim činjenicama o otmici Deniz Haskins.

Deniz Haskins i Aron Kvin

Aron Kvin, za koga se vjeruje da je Denizin dečko, pozvao je policiju u ponedjeljak, 23. marta, da prijavi provalu u svoj stan. On je rekao da je napadač na silu drogirao njega i Haskinsovu, nakon čega je djevojka Kvinovim kolima odvezena u nepoznatom pravcu. Otmičari su navodno tražili otkup od 8.500 dolara.

Dva dana kasnije nađena je živa i zdrava u Hantington Biču, 650 kilometara dalje, u naselju u kome živi njen otac Majkl Haskins (u intervjuu “San Francisko kroniklu” Majkl Haskins je rekao da je te srede primio glasovnu poruku od svoje ćerke u kojoj ga obavještava da su je otmičari ostavili ispred njegovog stana, na šta je on pozvao policiju da je pokupi). Kada je policija kasnije došla da razgovara s njom, djevojka je nestala.

Kuća Deniz Haskins

Policija u Valeju izjavila je da nije povjerovala ni Haskinsovoj, ni njenom dečku.

“Gospodin Kvin nam je ispričao tako nevjerovatnu priču da nismo mogli da mu povjerujemo, a poslije dalje istrage nismo uspjeli da dokažemo nijednu njegovu tvrdnju”, izjavio je tada Keni Park iz policije u Velaju, dodavši da je riječ o uzaludnoj potrazi i trošenju policijskih resursa.

Poslije provale i pljačke u Dablinu (Kalifornija), u junu mjesecu, policija je ponovo počela da preispituje slučaj.

Mjesto otmice

Muler je i u tom slučaju identifikovan kao osumnjičeni, a policija je ustanovila sličnosti između provale u junu i otmice u martu.

Daglas Rapaport, advokat Denis Haskins, rekao je na konferenciji za štampu da policija u Velaju “duguje izvinjenje gospođi Haskins i gospodinu Kvinu”.

“Prije skoro četiri mjeseca, govorili smo vam da je Deniz Haskins u pravu – ne samo da nije kriva za obmanu, već je bila i žrtva veoma ozbiljnog i nasilnog zločina. Lice ili lica koja su počinila ovo krivično djelo bila su na slobodi i mogla su da nastave sa zločinima, što su i učinili”, rekao je on.

Izvor: blic.rs, CNN
Foto: AP