Nikšić – Peti Lake fest

Foto: niksicki.me

Peti Lake fest, festival alternativne rok muzike, održaće se u Nikšiću od 11. do 16. avgusta. Prva tri dana, od 11. do 13. avgusta, Lake fest će biti lociran na platou ispred Doma revolucije, gdje će posjetioci moći besplatno da uživaju u zvucima kvalitetne muzike, dok će od 14. do 16. avgusta Festival biti na tradicionalnom mjestu – pored jezera Krupac. Festivalu su ove godine, kao značajnoj regionalnoj muzičkoj manifestaciji, dali podršku Opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

,,Posjetioci će prva tri dana uživati u muzici autorskih bendova iz regiona i zagrijati se za svima poznatu veliku binu pored jezera Krupac i najpoznatije izvođače iz regiona, ali i tri inostrana benda. Na ovogodišnjem Lake festu publika će imati priliku da čuje bendove Riblja čorba, Elemental, Samostalni referenti, Babe, Rundek Cargo trio, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Sasja Mortal Kombrat, Stereo banana, Josipa Lisac, Uzemljenje, Igra duhova i druge”, najavljuju u organizaciji.

Kako je saopšteno, Festival će biti prilika da se predstave turistički potencijali Nikšića i da se ponude sportski sadržaji, kao što je tratlon trka.

,,Peti Lake fest pretenduje da pozicionira Crnu Goru kao značajnu festivalsku destinaciju u regionu i šire”, rekao je Filip Burzan iz NTOCG.

Direktor Festivala Peđa Zečević zahvalio je generalnom sponzorima, Elektroprivredi Crne Gore, koja će i ove godine ustupiti prostor za održavanje manifestacije, i Pivari ,,Trebjesa” na podršci i partnerskom odnosu od kada Lake fest postoji.

,,Pivara će i ove godine sprovoditi ekološku akciju Rock and Recycle – sa ciljem da prostor ispod nikšićkih topola ostane čist i nakon Festivala i kampanju ‘Kad pijem ne vozim’. Moram da istaknem da su posjetioci prošle godine sakupili preko 55 000 plastičnih čaša, koje su dalje pravilno tretirane”, navela je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari.

Kako je saopšteno u organizaciji, cijena karata se neće mijenjati u odnosu na prošlu godinu – 10 eura iznosiće dnevna karta, komplet karata za tri noći kod Krupca koštaće 25 eura, dok će kamp biti besplatan.

Bojana Obradović

Leave a Reply