Najinteligentnije holivudske zvijezde

Foto: visual-therapy.com

Iako mnogi misle da dobar izgled ne ide uz natprosječnu inteligenciju, ove poznate ličnosti imaju skrivene talente. Neki od njih imaju impresivno obrazovanje, a neki su članovi Mense.

1) Natali Portman

Foto: sheknows.com

Natali u svojoj filmografiji ima različite uloge, od naučnika do balerine. Ne samo da je ekstremno talentovana za glumu, već je i završila osnovne akademske studije na prestižnom Harvardu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razumije francuski, nemački, japanski i španski. Takođe je pohađala kurseve u Jerusalimu.

2) Šeron Stoun

Foto: womenshealthmag.com

Poznata po ulogama gde igra sposobne žene zanosnog izgleda, Šeron može da pokaže i više od toga. Poznata glumica je primljena na univerzitet Edinboro kada je imala 15 godina a njen koeficijent inteligencije iznosi 154. Ona je takođe član Mense. Ona je dokaz da žene ne treba potcjenjivati zato što su lijepe.

3) Šakira

Foto: billboard.com

Pjevačica koja je izgradila karijeru na interesantnoj boji glasa i zanimljivom porijeklu. Da li ste znali da je latino ljepotica zapravo natprosječno inteligentna? Njen koeficijent inteligencije iznosi 140. Ne samo da je nadarena za pjevanje, već je nadarena i inteligencijom.

4) Sindi Kraford

Foto: standard.co.uk

Supermodel Sindi Kraford je jedna od najljepših žena na svijetu, ali tu se ne završava sve. Ona je takođe super pametna i glamurozna. Krafordova je imala maksimalan prosjek u srednjoj školi i primljena je na Nortvestern univerzitet. Ona je na univerzitetu učila hemijski inženjering, ali je studije prekinula zbog karijere u modelingu.

5) Nikol Kidman

Foto: showbiz411.com

Normalno, ljudi obično ne povezuju visoku inteligenciju sa odustajanjem od srednje škole. Oskarovka je sa šesnaest godina odustala od školovanja da bi se okrenula glumačkoj karijeri. Australijska ljepotica ima koeficijent inteligencije 140. Kakvu bi karijeru Kidman imala da nije odustala od školovanja?

6) Đina Dejvis

Foto: cloudfront.net

Oskarovka Đina Dejvis je poznata po mnogim ulogama, kako filmskim, tako i serijskim. Kako je uspjela da se transformiše kroz tolike uloge? Možda to ima veze sa činjenicom da je ova ljepotica genije i član Mense. Ona je takođe talentovana za streljaštvo, na olimpijskom nivou. Osim toga, svira bubnjeve, flautu i klavir a takođe tečno govori švedski.

Izvor: blic.rs, therichest.com

Leave a Reply