MIT FEST: Pronađi svoju strast

Foto: montenegroclick.me

Drugog juna, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, promocijom teatarske mreže NETA (Nova Evropska Teatarska Akcija) zvanično je počeo program za jun MIT Festivala 2015. Na prezentaciji su govorili Lidija Dedović, umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta i Damir Domitrović, direktor slovenačkog festivala Ex Ponto.

NETA proslavlja desetogodišnjicu svog rada i broji šezdeset sedam članova iz devetnaest država. Lidija Dedović je najavila saradnju sa ovom evropski značajnom mrežom za naredni period i ukazala na potrebu za povezivanjem teatara iz regiona.

,,Već na sljedećem MIT Festivalu publika će imati prilike da vidi predstave koje su projekti NETA mreže”, istakla je Dedović.

PR producentkinja Festivala Marija Nikčević izrazila je zadovoljstvo što će u okviru programa za jun publika moći da vidi predstave autora iz Italije, Rumunije, Srbije, Hrvatske, kao i predstave u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

,,Večeras će na sceni Zetskog doma biti izvedena predstava ,,Pomutnje” u režiji Branka Bezovca iz Hrvatske. Šestog juna – predstava ,,Ruže” u režiji Andraša Urbana, a Rumunija će se predstaviti pozorišnim djelom Koltaia Gabora ,,Gardenia”. Domaći predstavnici su ,,Venecijanka” i ,,Žabar” u režiji Lidije Dedović i P. Vebera, koje će biti izvedene 11. i 12. juna, a potom će 15, 16, 17, 18. i 19. juna biti izvođena predstava ,,Opera za tri groša” Tomija Janežića”, najavila je Nikčević.

Poseban segment Festivala čine Generacija MIT – film i Generacija MIT – predstave, gdje će se okupiti mladi filmski i pozorišni autori iz zemlje i regiona.

Muzički program Festivala obilježiće koncert grupe S.A.R.S 13. juna u 21 čas.

Dio repertoara za jun čini i teatarska radionica ,,Laboratorija” sa rediteljem Tonijem Janežićem, kojoj publika može prisustvovati 20. juna od 12 časova.

U cilju što bolje animacije publike organizovan je besplatan prevoz  za ljubitelje teatra iz Podgorice i Nikšića.

Cijena paketa karata za sve programe iznosi 25 eura, a postoje i paketi od 15, 10, 4 i 3 eura. Cijena za pojedinačne dramske programe je 3 eura, dok su karte za predstave segmenta Generacija MIT – 1 euro. Ulaz za koncert grupe S.A.R.S, kao i za filmske projekcije je besplatan, dok je karta za predstavu ,,Opera za tri groša” 10 eura.

Bojana Obradović

Leave a Reply