Ljepotice koje su obilježile SFRJ (5) – Ana Saso

Njihova ljepota bila je potpuno prirodna, a o stilu i stavu uglavnom su se brinule same

Foto: story.hr

Lijepa Bugojanka je osamdesetih godina pokorila SFRJ svojim seksepilom, ali to joj nije donijelo sreću u ljubavi. Jedna od najljepših mis Jugoslavije svih vremena ostala je upamćena u svijesti generacija današnjih pedesetogodišnjaka po reklami za sok „pipi“: uz slogan „To vam snagu daje“ Ana Saso izranja iz vode, a kroz mokru majicu vide se savršene prirodne grudi. Zvuči nevjerovatno, ali to je sve što je ovu Bugojanku rođenjem načinilo seks-simbolom!

U svjetskom vrhu

Rođena 1963. godine, tek je postala punoljetna kad se kao hostesa na Splitskom festivalu zabavnih melodija prijavila za izbor najljepše Jugoslovenke. Nijedna druga nije imala šanse, i 1982. godine ponijela je lentu, a zatim otputovala u London da tamo Jugoslaviju predstavlja na izboru za mis svijeta. Bila je odlična: od ukupno 68 takmičarki ušla je u polufinale sa još sedam ljepotica. Zatim je snimila pomenutu reklamu i pokorila SFRJ, a mogla je da osvoji i svijet: njenu ljepotu i harizmu prepoznali su u nekoliko stranih modnih agencija iz kojih su stizale ponude. Iz Pariza je dobila i ponudu za filmsku ulogu, ali je ona sve odbijala. Navodno zato što nije htjela da se skine u toples. Ili to nije htio da joj dozvoli dečko… Poslije osvajanja titule najljepše u SFRJ udala se za vlasnika nekoliko splitskih pekara, ali se on nije ustezao da je tuče i na javnom mjestu! Zatim je, kako to već dolikuje misici, bila u vezi s tadašnjim fudbalerom splitskog Hajduka i reprezentativcem Igorom Štimcem, koji ju je, navodno, takođe ponekad tukao.

Foto: img2.cdm.me

Loši pokušaji

Od 2001. do 2004. godine bila je u braku sa Igorom Franceskijem, ribarom i pravnikom, a ostavila ga je jer ju je bezočno varao. Dve godine nakon razvoda Franceski je uhapšen jer su se u njegovom stanu djevojke iz jedne organizovane grupe prostituisale. Krajem devedesetih dugonoga i neobično lijepa Ana Saso okušala se i kao voditeljka na HTV, ali njena TV karijera nije dugo trajala. Ništa više uspjeha nije postigla ni kao pjevačica. Ali i danas, kad je u vezi s jednim splitskim hirurgom, plijeni ljepotom. „Lijepim ženama prilaze krivi muškarci“, govorila je cijelog života.

Hit reklama

Jedna od najljepših mis Jugoslavije svih vremena ostala je upamćena u svijesti generacija današnjih pedesetogodišnjaka po reklami za sok „pipi“: uz slogan „To vam snagu daje“ Ana Saso izranja iz vode, a kroz mokru majicu vide se savršene prirodne grudi

Izvor: pravda.rs, kurir.rs

Leave a Reply