Kusturica i Bregović svirali u Kremlju

Foto: themoscowtimes.com

Glavni gost večeri bio je Emir Kusturica i njegov „No smoking orkestar”, dok su kao predgrupe nastupili Goran Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane”, kao i Sanja Ilić i bend „Balkanika”.

– Koncert je već 10 dana rasprodat, a karta je koštala od 100 do 350 evra – rekao je Kusturica za „Politiku” uoči koncerta, ne propustivši da pomene kako je predgrupa njegovom bendu njegov zemljak iz Sarajeva, nekadašnji frontmen „Bijelog dugmeta” Goran Bregović.

– Raspored svirke i činjenica da smo mi glavni gosti, uopšte ne znači da su ostali orkestri manje vrijedni. Samo da se zna ko okreće antenu, a ko viče – dobar! – nastavio je Kusturica.

Na naše pitanje, da li i dalje ne razgovara sa Goranom Bregovićem, Kusturica je odgovorio:

– Ne sjećam ga se. Davno smo sarađivali, ali čujem da dosta dobro svira – odgovorio je režiser.

Na naše insistiranje da li je moguće da se, ako to već ne mogu u Beogradu, dvojica Sarajlija pomire barem u Moskvi, Kusturica je odgovorio:

– Teško, zato što letimo odmah malim avionom u Rigu, potom u Viljnus. Nakon toga, letim u Urugvaj, gde nastavljam snimanje dokumentarnog filma o predsjedniku Urugvaja Hoseu Muhiki, koji napušta predsjedničku dužnost – kazao je Emir Kusturica.

Izvor: politika.rs

Leave a Reply