Konstituisan Parlament Bečić izabran za predsjednika


Za imenovanje Bečića glasalo je 45 poslanika, protiv jedan poslanik, dok je bilo 25 praznih listića

Lider koalicije „Mir je naša nacija“ i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore poslije petosatnog zasijedanja kako je rečeno svečane sjednice Parlamenta..
Do izbora Bečića sjednicom je predsjedavao najstariji poslanik Miodrag Lekić, predsjednik DEMOS-a i Bečićev partner u koaliciji,,Mir je naša nacija”.
„Zaklinjem se da ću dužnost vršitit po Ustavu i zakonu, čestito, odgovornmo i savjesno, tako mi Bog pomogao“, u inauguralnom govoru kazao je Bečić.
Poslanici koalicija „Za budućnost Crne Gore” i „Crno na bijelo“, Bošnjačle stranke i poslanik Albanske izborne liste „Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj“, Nik Đeljošaj najavili su da će podržati Bečića za predsjednika Skupštine.
DPS i SDP su u toku sjednice najavili da će biti „uzdržani“, dok su Andrija Popović (Liberalna partija) i Socijaldemokrate Crne Gore istakli da će biti protiv izbora Bečića za predsjednika parlamenta.
Poslanik DPS-a  i portparol ove partije Miloš Nikolić, kazao je da će ta partija povodom predloga da Bečić bude predsjednik Skupštine „DPS imati neutralan stav“ kako bi doprinijeli novom duhu parlamentarizma.
„Nećemo glasati ni za Bečića, ali ni protiv“, rekao je Nikolić.
Bečić je na kraju sjednice zauzeo predsjedničko mjesto, zahvalivši Lekiću na vođenju sjednice.

Leave a Reply